NATUURLIJKE TIJD UPDATE

achter bijna elk plaatje of deze kleur tekst zit een link naar meer info

  Huidige Energieën van deze 28-daagse Cyclus
Overzicht van dit 13-Manen systeem

Gebeurtenissen/Aankondigingen
Maanstanden
2 online artikelen voor NU

 

Gegroet Verwante Ziel!

Deze Natuurlijke Tijd Updates zijn een dienstverlening in onze collectieve
spirituele en mentale evolutie; dat we door mogen gaan om Tijd als de Levende Kunst van Harmonie en Ordening te ervaren. Wanneer we ons synchroniseren met dit 13-Manen Dreamspell Kalendersysteem, verbinden we ons opnieuw met onze sacrale verbinding met Tijd en worden we mede-scheppers van een Nieuwe Tijd,
die berust op een cultuur van Vrede - Vrede met elkaar en
Vrede met de Biosfeer, de Moeder van alle Cultuur.

Gepresenteerd door Dr. José Argüelles en Lloydine Argüelles is de Dreamspell
~ iets anders dan de traditionele Maya-kalender ~ een onthullende dispensatie.
Alhoewel gebaseerd op de harmonische wiskunde van Maya-kalenders,
zijn deze codes universeel en bieden de mensheid een kalender
die vormgeeft aan de intelligentie (informatie) van de
Galactisch Ordenende Dynamiek.

Als een 'kalender van de toekomst'
spreekt deze levende taal van symbolen, getallen en kleuren
op vele niveaus tot ons bewustzijn en kan zowel gevoelens van diepe herinnering
als verwondering en ontdekking veroorzaken. De informatie hieronder presenteert de energieën van de lopende 28-dagen cyclus en belicht de 13-daagse wavespells en hun specifieke Dreamspell-codes. Zowel voor de unieke energie van elke dag als diepgaande uitleg van de kwaliteiten van deze symbolen, cycli en energieën, kunnen we de Skytime 13-Mooncalendar of Natural Time aanbevelen.
Moge je ontdekking van Natuurlijke Tijd bijdragen
aan je persoonlijke en planetaire transformatie!

 


Huidige Energieën van deze 28-daagse Cyclus

We zitten nu in de 5e Maan van dit 13-Manenjaar,
corresponderend met Toon 5 van de Jaarlijkse Wavespell Spiraal.

Maan 5 wordt "Boventoon" genoemd
(altijd correlerend met 14 nov - 12 dec)
Het totemdier is de Pauw

De sleutelwoorden voor deze Boventoon Maan:
Actie: Oproepen
Kracht: Bekrachtigen
Essentie: Uitstraling

Richtinggevende Actie: "Hoe kan ik mijzelf (en anderen) het beste versterken?

We zitten nu in de 5e Maan van dit Blauwe Elektrische Stormjaar:
De Boventoon Maan brengt ons de Uitstraling van de Pauw
met zijn vertoning van zelfverzekerde schoonheid!

Maan 5 brengt de Straal van het Centrum.
Deze tijdcyclus nodigt ons uit ons te verbinden met ons Centrum
als een manifestatie van het Universele Centrum.
Deze connectie brengt bekrachtiging
in alle hoeken en dimensies van ons leven,
dat we de grootsheid mogen uitstralen van onze ware natuur!

Ons centrum is onze kern;
onze innerlijke zetel van kalmte, kracht, moed, helderheid
en onschuldige, eeuwig liefhebbende aanwezigheid.
Ademen naar het centrum van ons wezen-zijn
stimuleert ons hart om te schijnen
en verhoogt zijn compassie, vreugde en wijsheid
naar de creatieve manifestaties die zich ontvouwen op ons pad...

Wat kunnen we onszelf geven om de verbinding te bekrachtigen naar ons eigen centrum, ons meest ware zelf? Hoe kunnen we onszelf ondersteunen om onze natuurlijke uitstraling toe te laten en uit te drukken? Laten we onszelf bejegenen met sensitiveit en voorrang geven aan onze relatie met onze heelheid, de diepte en breedte van ons eigen Licht ontmoetend, dat we onze Bekrachtiging mogen aanbieden aan alle omstandigheden en relaties van ons leven!

Zoals de codewoorden ons leiden, is dit de tijd van "neem gezag!" Ben de gezagvoerder van je eigen droom! Versterk je passies... Blaas je missie energie in... Laat ons, met bescheidenheid en overgave aan het Goddelijk krachtenspel dat ons Universum bestuurt, voortdurend onszelf versterken in het afstemmen op onze hoogste bronnen voor leiding zodat we ons zelfverzekerd en gestuurd voelen om onze reizen hier op Aarde te navigeren. Mogen we, in deze tijden van grote ongekende versnelde transformatie en spectaculair potentieel, sprongen nemen van geloof, mogen we vertrouwen op de avontuursgeest, vrij van het lineaire, mogen we bereid zijn om goddelijk vertoon op ongeremde wijze in ons naar boven te laten komen, mogen we bereid zijn om over onze grenzen heen te gaan... Laat je Boventoon klinken!

:->
meer
over deze
5e maan

(klik op het plaatje voor meer info over de Pauw - Engelstalige Mayan Zodiac)

 

*************

EEN NOOT OVER NATUURLIJKE TIJD SPOORZOEKEN

In het navigeren doorheen deze cycli van Natuurlijke Tijd, worden we fysiek en spiritueel vergezeld door mensen in 90 landen die eveneens deze heilige tijdskaart volgen en naast ons bezig zijn met co-creŽren! Als een bondgenootschap van ontwakende zielen delen we dezelfde taak - onszelf afstemmen op de natuurlijke harmonieŽn die ten grondslag liggen aan de Kosmos, dat we op ťťn lijn hiermee mogen komen en deze harmonie belichamen, want als we ons creatieve potentieel omzetten in handelingen,
dienen we in het Opbloeien van het Menselijk Bewustzijn
en de Dageraad van een Nieuwe Beschaving van Vrede op Aarde!

Deze Kalender van Natuurlijke Tijd spreekt een taal van vibratie en nodigt ons uit tot interactie en onderzoek van de vele gezichten ervan, de lessen en inzichten belichaamd door deze matrix van Kosmische harmonieŽn. Al reizend met deze kalender, relateren we aan dit ontvouwen van de tijd als cycli in cycli, elke cyclus waar we ons op afstemmen schenkt ons verschillende lagen als leidraad en focus. Er zijn grotere en kleinere cycli die je bij kunt houden, net wat belangrijk is voor je in het volgen van de eigen intuÔtieve vreugde, nieuwsgierigheid en inspiratie in het ontdekken van deze cycli en codes van Natuurlijke Tijd. Laat ze het ontvouwen en verbreden van je pad ondersteunen als aanvulling van ander gereedschap, oefeningen en disciplines waar je mee werkt; het gewaarzijn verhogend en bewustzijn versterkend van de synchroniteiten en afstemming! Laat de kalender tot je spreken en je herinnering, weten en directe ervaring activeren. Dit kalendersysteem is een levend orakel, een matrix van intelligentie die de creatieve intelligentie weerspiegelt die de sacrale harmonieŽn van de Kosmos ordent.

Als je de codes toepast van De Dreamspell kalender, is Blauwe Elektrische Storm de focus energie van de 365-daagse cyclus van dit Jaar. In deze cosmologie, beschouwen we de jaarcyclus als een Spiralende reis doorheen de 13 Tonen van Creatie, omdat elk van de 28-daagse manen/maanden ťťn van deze Tonen reflecteert en activeert als focuspunt gedurende die cyclus.

Gelijkertijd heeft elke dag een plek binnen de Galactische Spin Cyclus. Elke dag heeft een Toon van Creatie en een Solaire Stam, Zonnezegel of glief die die dag regeert en onze creativiteit kan inspireren en onze focus richting kan geven.

Elke dag kun je je afstemmen op zoveel lagen of cycli als je toe wordt geÔnspireerd. Als voorbeeld: voor Blauwe Solaire Nacht, 18 okt 2008,
kan het helpen je te realiseren dat
we zitten in een Jaar van Service,
dan een Maan(d) van Vorm DefiniŽren,
en dan een Wavespell van Adelaar Visie,
en een Dag van Intentie en Overvloed.

Of wellicht werk je in omgekeerde volgorde en wil je eerst de dagelijkse codes overdenken, dan zien hoe ze passen binnen de wavespell en hoe dat weer relateert aan de maan(d) en het jaar. Of misschien hou je meerdere cycli bij of juist veel minder. Er is geen eenduidige manier - het is een kwestie van volgen wat je aanspreekt. Soms kan het eerder minder dan meer zijn - want het gaat niet om de kwantiteit van de cycli die je bijhoudt, maar om de kwaliteit van je afstemming!

 

*************

De 13-daagse Wavespells die doorheen
de huidige maan lopen, zijn:

 

*** De Rode Draak Wavespell ***


[klik op het plaatje voor meer over Imix-Draak]

Zelfbestaande 19 - Boventoon 3 (5 - 17 nov)
(begon in de Zelfbestaande Maan en liep door tot in de Boventoon Maan)

Codewoorden bij Rode Draak:
Voeden/Koesteren
Geboorte
Zijn

  De Rode Draak Wavespell is altijd de eerste "initiërende" wavespell van het 52-daagse Rode Kasteel van Omwenteling, dat de 4 wavespells verenigt van de Rode Draak, Witte Tovenaar, Blauwe Hand en Gele Zon.

De cyclus van de Rode Draak brengt ons altijd terug naar het begin, de Bron, de Ene.
Rode Draak is de geboorte-energie van de Oermoeder. Hier worden we uitgenodigd om ons over te geven aan de eenheid van de bron en ons onder te dompelen in de kookpot van vernieuwing, opdat we opnieuw kunnen starten, nieuw, verfrist, herboren... Rode Draak herinnert ons om onszelf te voeden met bedachtzame compassie, om elkaar met zorg en tederheid te koesteren en plaats te maken om de voeding te ontvangen die het Universum verleent aan ons oprecht en nederig hart en ons ontvankelijke lichaam. Het Universum is Overvloedig met Koestering voor Alle Wezens; het Hele Levensweb wordt vastgehouden door de Omhelzing van het Oorspronkelijke Liefhebbende Wezen dat ons animeert en ondersteunt. We bezoeken deze plek van overvoedige goedheid wanneer we afstemmen op onze innerlijke stilte, de plaats die voorafgaat aan gedachte en concept - vůůr identiteit en dualiteit - de lege volheid van onbeschreven goddelijk bestaansbewustzijn van zichzelf - de transparente, zachte glorie die gedijt en pulseert in de binnenste kamers van ons hart, een naadloze adem van Totaliteit. Het bewustzijn van dat gevoel is ons wezen; het is onze onderlinge verbondenheid; onze ware aard en ons thuis. Als we ons her-inneren om opnieuw te wortelen als menselijke WEZENS, worden we ons weer bewust van ons essentiŽle zelf en voelen ons herboren, elke keer dat we ons weer onderdompelen in het thuis van ons Wezen, We koesteren onszelf in deze helderheid en veranderen zo onze deelname in de wereld. Door steeds te gronden in de essentiŽle kern van ons wezen, ervaren we heelheid en worden we levendiger en effectiever in het initiŽren en geboorte-geven aan de creaties in ons dagelijks leven en het zorgen voor de tuinen van onze relaties!
Zoals de Indiase meesters voorschrijven: "Established in Being, Perform Action." ("Gevestigd in Zijn, Voer Actie Uit.")

 

*** De Witte Tovenaar Wavespell ***


[klik op het plaatje voor meer info over IX -Witte Tovenaar]

Boventoon 4 - 16 (18 - 30 nov)

Codewoorden bij Witte Tovenaar:
Betoveren
Tijdloosheid
Ontvankelijkheid

De Witte Tovenaar Wavespell is altijd de tweede, "verfijnende" wavespell
van het 52-daagse "Rode Kasteel van Omwenteling"

Als de ambassadeur van Tijdloosheid,
zetelt de ontvankelijke Tovenaar in het eeuwige nu,
thuis in de immer-veranderende tentoonstelling van het huidige moment,
de weg berijdend van openbaring die opdoemt in natuurlijk ontvouwende tijd; helder levend in het hart van de dans van krachten van het Grote Mysterie.

Dit kalendersysteem wordt vaak genoemd "De Tovenaarstelling"
daar het ons bekrachtigd om steeds bewuster te leven met de ritmes, codes en sleutels van de Synchrone Orde van Timing in het orchestreren van het spel en de lessen in ons leven, van micro tot macro.

De mogelijkheid van dit Wavespell is het opmerken van je relatie tot de essentie van Tijdloosheid en gelijkertijd onderzoeken hoe je relatie tot het model van de mechanische klok en zakelijke kalender, met hun kunstmatige ritmes en onophoudelijke eisen, jouw realiteit beÔnvloedt. Dit is de tijd om je af te vragen hoeveel kracht je geeft aan je geloofsovertuigingen in lineaire tijd, en om de hogere dimensies te onderzoeken die verduisterd en over het hoofd gezien worden door dit moderne tempo en denkwijze die ondoordacht de wereld overgaat... vaak met stressvolle, destructieve effecten... Vertrouwen in onze natuurlijke ritmes en ons aangeboren gevoel van timing die ons harmonieus in fase houdt met onze omgeving, onze verantwoordelijkheden en gebieden voor creatie, is een spier die we sterk dienen te maken; een gevoel dat we dienen te cultiveren!

Deze uitdaging en mogelijkheid behoort aan eenieder van ons, daar we elk bijdragen aan het model en de gewoonten die onder de hele gemeenschap worden gebracht. Ieder van ons helpt met het kneden van de algemene opvatting van deze status quo werkelijkheid; de geaccepteerde voorbeelden van menselijk gedrag en handelen. Dit proces van re-oriŽnteren van ons gevoel voor tijd en timing begint bij het opmerken hoe vaak we refereren aan het model van de mechanische klok en zakenkalender en deze tot authoriteit maken die onze stroom dicteert. Deze instrumenten van mechanische tijd zal ons niet bevrijden uit hun greep, ze zullen eerder vasthouden aan hun betovering van kunstmatige, gemechaniseerde tijd tot we ons afvragen wat voorbij de sluiers ligt van de rechtlijnigheid!

Bijvoorbeeld, zoals ik graag zeg:
De moderne Earth-Wizard of Aardetovenaar
weet hoe "in de klok te zijn maar niet van de klok!"

Deze oefening ontwikkelt onze Tovenaarsgevoel!
Want om de hart-ziende Sjamaan te zijn
belichaamd door deze archetypische glief van de Tovenaar,
kunnen we niet in onze egoistische geest zitten,
kunnen we niet in een betovering van afscheiding zitten,
kunnen we ons niet verliezen in stress, haast, zorgen,
en afgeleid van de leringen en mogelijkheden van het huidige moment,
kunnen we niet blijven vastklampen aan lineair denken of lineaire tijdsconstructies,
kunnen we niet kijken naar het verleden in onze gedachten
of de toekomst in onze ongerustheid.
De Tovenaar transformeert het mondaine naar het bekoorde, door voorbij de wereld van uiterlijkheden te stappen en te wortelen in het tijdloze hart terwijl het de Essentie van het leven ontvangt en ervaart;
in nauw contact staand met de sacrale alomtegenwoordige kracht
die ons zijn tot bestaan droomt en danst.
Laten we de pulsering voelen van ALLE tijd die in dit moment verblijft,
want de toekomst van onze voorvaderen en de ontvouwende kunst van onze eigen ziel schijnt nu fel in dit ademen!

 

*** De Blauwe Hand Wavespell ***


[klik op het plaatje voor meer info over MANIK-Blauwe Hand]

Boventoon 17 - Ritmische 1 (1 - 13 dec)
(begint in de Boventoon Maan en loopt door tot in de Ritmische Maan)

Codewoorden bij Blauwe Hand:
Weten (kennen van binnen)
Voltooiing
Healing

De Blauwe Hand Wavespell is altijd de derde "transformerende" wavespell
van het 52-daagse Rode Kasteel van Omwenteling.

De glief van de Blauwe Hand brengt ons een zeer transformatief inzicht door het belichamen van de verbinding tussen Voltooiing en Healing. In deze moderne cultuur zijn we in het algemeen geprogrammeerd om te voltooien tot elke prijs: doen, bereiken, streven, overwinnen, opsporen, en eigenlijk meer doen - groter, beter en sneller... Ons wordt in het algemeen de boodschap gegeven dat onze waarde en identiteit onlosmakelijk is verbonden met, en wellicht zelfs wordt bepaald door, onze prestaties en onze productiviteit. Daar onze moderne cultuur work-aholism (werkverslaafdheid) bevestigd als een sociaal geaccepteerde modus, is het niet moeilijk om te zien waar deze mentaliteit en geloofssysteem onevenwichtigheid en ziekte kan aanmoedigen, zowel voor ons als individu en voor het gros van de gemeenschap. In mijn menselijke ervaring ben ik uitermate bekend met de mogelijkhid van gedisassocieerd worden van mijn diepste zelf in het najagen van mijn te-doen lijst. Ik heb veel verlichting ontvangen door de puntjes te verbinden tussen de mogelijkheden om het werk voor mijn neus klaar te krijgen met de mogelijkheden voor het uitnodigen van "healing" als een essentieel ingredient in dit proces.

Voor mij kan dit worden samengevat als een verandering in motivatie; een verschuiving van tot stand brengen vanuit angst naar tot stand brengen vanuit liefde. Ik denk dat ťťn van de ziektes die onze menselijke toestand teistert, het geloof is dat we vrees nodig hebben om ons te motiveren en dat we zonder dat geen drijfveer of stimulans hebben. Maar door onszelf toe te staan (onbewust) om gemotiveerd te worden door angst zijn we vergeten dat we in plaats daarvan GEINSPIREERD kunnen worden door liefde. Als een vrijelijk beschikbare bron van oneindig potentieel, is Liefde onze belangrijkste brandstof om te manifesteren en te bereiken! Voltooiing of iets tot stand brengen vanuit liefde zorgt ervoor dat meer liefde naar buiten golft en anderen aanraakt, hun menselijke reis inspirerend en verheffend.

En zoals we allemaal weten, is een gezonde dosis zelf-liefde de energie en fundering dIE het voertuig en bron is van alle healing. Onze zelf-liefde stemt ons kanaal af, want als we onze kwetsbaarheid omarmen, kunnen we onze wonden blootleggen voor het ontvangen van de kus van zonlicht en de winden van frisse lucht - onze zelf-liefde die ons gidst om de goddelijke liefde en tederheid van het Universum te ontvangen. Met welwillendheid om licht in de schaduw te brengen, weten we dat met geduld, oprechtheid en waar mededogen, alles kan worden geheeld - hetzij in vorm of in perceptie, kan alles worden veranderd. Onze zelf-liefde lijnt onze vibraties uit, zodat we kunnen dienen als bemiddelaar in het verspreiden en belichamen van helende energieŽn voor anderen en de wereld die we delen. Er is oneindig potentieel voor healing, op alle niveaus, en alle healing is gegrond in wijsheid en liefde.

Moge alles wat we voltooiien, bijdragen aan de bekrachtiging en healing van ons persoonlijk pad en de verlichting van ons collectieve bewustzijn en de wereldziel, naarmate we doorgaan met het manifesteren van het pad van bestemming in actie!

 

*************

 

Deze afbeelding laat de huidige Maan van 28 dagen zien
in de Galactische cyclus van 260 dagenGEBEURTENISSEN/AANKONDIGINGEN

Workshop Dreamspell / 13-Manenkalender
Afstemmen op Natuurlijke Tijd
Op zaterdag 10 en 17 januari 2009 in Hilversum
(7.1/ 2 Hand en 7.8 / 9 Tovenaar)   >> lees meer*************

Skytime heeft nog 20 exemplaren van de
13-Moon Daybooks in voorraad!

Als je nog geen exemplaar hebt van deze geweldige natuurlijke tijd agenda's, geproduceerd in Japan, dan is nu je kans! Nog 20 stuks in voorraad van dit Jaar van de Blauwe Elektrische Storm, 26 juli 2008 - 25 juli 2009.

50% van de verdiensten van deze agenda's gaan direct
naar LLoydine Arguelles, co-auteur van de Dreamspell!

Voor meer info ga naar www.13moon.com

*************

GRATITUDE FROM SKYTIME! (in English, sorry)


Art: "Green Heart" by Paul Heussenstamm, www.mandalas.com

To all of you who make up our global 13-Moon community,
Thank you for your participation in actualizing this
new
paradigm of living in harmony with natural time
and cosmic order!


We are honored to have been a part of this mission for the last 13 years, and we greatly appreciate all of your support, both spiritually and materially, as the journey keeps unfolding!

We wish to thank all of you who have been able to purchase our products over the years, as this has sustained our tiny family-business since 1995.

We are also delighted that our website has been able to evolve to the point of offering goods from other artists and authors, which in turn allows us to support other members of our community with resources and support for their creativity!

For example, we are thrilled to be able to directly contribute to the beautiful young family known as "YellowSeed Alchemy" who produces the glyph pendants for us as a labor of love to help spread galactic culture. Likewise, for every purchase of a Dreamspell Kit we are overjoyed to support LLoydine Arguelles with over 60% of the proceeds! It is also wonderful to contribute directly to the phenomenal author Ariel Spilsbury who has channeled incredible works of art for the human family.

As well, in addition to tithing calendars every year, we are honored to be able to donate 10% of the proceeds from sales of our "Galactic Culture Apparel" to Dr. Jose Arguelles' organization: The Foundation for the Law of Time which is the center of the global calendar change movement, as well as helping to raise funds for our beloved time-is-artist Darryl Clegg who made the original artwork for the Time-is-Art T'shirts, and super kin Aris Georges who
co-created the Cosmic Seed Posters with us!


We at 13moon.com (Eden, Robert and Asher Sky) continue to endorse the Personal Destiny Readings available from Intiana as a highly recommended spiritual attunement amidst these accelerated times, and it is our joy to continue to support these fellow cosmic agents in making their goods and services available to the Natural Time Community, helping flow much appreciated resources their way. We trust these collaborations and cooperative expansions will continue to emerge, and we give thanks for the ability to continue to serve as a hub to connect these consciousness-raising tools and opportunities!

~From Our Hearts, Thank You! ~
May All Beings Be Blessed With Abundance
MAANSTANDEN:

Nieuwe maan - Boventoon 13, Blauwe Spectrale Nacht (do 27 nov) om 17:55
Volle maan - Boventoon 28, Witte Kristallen Spiegel (vr 12 dec), om 17:37

CURRENT MOON
nieuwe maan
wassende maan
eerste
kwartier
gibbous maan
volle maan

afnemende
maan

laatste
kwartier


balsemieke maan

ONLINE ARTIKELEN VOOR NU

Jullie Laatste Energy Alert - Karen Bishop
432Hz - De Natuurlijke Stemming van het Universum - René Klever van goto2012Dank je wel voor het deelnemen
aan de groeiende wereldgemeenschap
van Natuurlijke Tijd Aardetovenaars!

Deze Wavespeller is een Nederlandse versie van die van Eden Sky van 13.moon.com
Opgeven voor de Nederlandstalige updates en andere berichten kan >>hier

Nieuwe kin voor de Engelstalige updates kunnen zich opgeven via http://www.13moon.com/natural_time_update.htm

voorlopig staan de Nederlandse updates onder Wavespeller op de site

Onderzoek de Kunst, Wetenschap en Spiritualiteit
van de Natuurlijke Tijd op www.13moon.com

In Lak'ech - Ik Ben Een Andere Jij!


Met dank aan: ©2005 SkyTime +1-800-596-0835 / skytime@13moon.com
Dreamspell Calendar Information ©1990, courtesy of the Foundation For The Law of Time
Vertaald en bewerkt door Marjon :-: All rights reserved :-: naar PAN-Holland website :-: