NATUURLIJKE TIJD UPDATE

achter bijna elk plaatje of deze kleur tekst zit een link naar meer info

  Huidige Energieën van deze 28-daagse Cyclus
Overzicht van dit 13-Manen systeem

Gebeurtenissen/Aankondigingen
Maanstanden
4 online artikelen voor NU

 

Gegroet Verwante Ziel!

Deze Natuurlijke Tijd Updates zijn een dienstverlening in onze collectieve
spirituele en mentale evolutie; dat we door mogen gaan om Tijd als de Levende Kunst van Harmonie en Ordening te ervaren. Wanneer we ons synchroniseren met dit 13-Manen Dreamspell Kalendersysteem, verbinden we ons opnieuw met onze sacrale verbinding met Tijd en worden we mede-scheppers van een Nieuwe Tijd,
die berust op een cultuur van Vrede - Vrede met elkaar en
Vrede met de Biosfeer, de Moeder van alle Cultuur.

Gepresenteerd door Dr. José Argüelles en Lloydine Argüelles is de Dreamspell
~ iets anders dan de traditionele Maya-kalender ~ een onthullende dispensatie.
Alhoewel gebaseerd op de harmonische wiskunde van Maya-kalenders,
zijn deze codes universeel en bieden de mensheid een kalender
die vormgeeft aan de intelligentie (informatie) van de
Galactisch Ordenende Dynamiek.

Als een 'kalender van de toekomst'
spreekt deze levende taal van symbolen, getallen en kleuren
op vele niveaus tot ons bewustzijn en kan zowel gevoelens van diepe herinnering
als verwondering en ontdekking veroorzaken. De informatie hieronder presenteert de energieën van de lopende 28-dagen cyclus en belicht de 13-daagse wavespells en hun specifieke Dreamspell-codes. Zowel voor de unieke energie van elke dag als diepgaande uitleg van de kwaliteiten van deze symbolen, cycli en energieën, kunnen we de Skytime 13-Mooncalendar of Natural Time aanbevelen.
Moge je ontdekking van Natuurlijke Tijd bijdragen
aan je persoonlijke en planetaire transformatie!

 


Huidige Energieën van deze 28-daagse Cyclus

We zitten nu in de 8e Maan van dit 13-Manenjaar,
corresponderend met Toon 8 van de Jaarlijkse Wavespell Spiraal.

Maan 8 wordt "Galactisch" genoemd
(altijd correlerend met 7 feb - 6 mrt)
Het totemdier is de Havik

De sleutelwoorden voor deze Galactische Maan:
Kracht: Harmoniseren
Actie: Modelleren
Essentie: Integriteit

Richtinggevende Actie: "Leef ik wat ik geloof?"


:-> meer over
deze 8e maan

*************

EEN NOOT OVER NATUURLIJKE TIJD SPOORZOEKEN

In het navigeren doorheen deze cycli van Natuurlijke Tijd, worden we fysiek en spiritueel vergezeld door mensen in 90 landen die eveneens deze heilige tijdskaart volgen en naast ons bezig zijn met co-creŽren! Als een bondgenootschap van ontwakende zielen delen we dezelfde taak - onszelf afstemmen op de natuurlijke harmonieŽn die ten grondslag liggen aan de Kosmos, dat we op ťťn lijn hiermee mogen komen en deze harmonie belichamen, want als we ons creatieve potentieel omzetten in handelingen,
dienen we in het Opbloeien van het Menselijk Bewustzijn
en de Dageraad van een Nieuwe Beschaving van Vrede op Aarde!Deze Kalender van Natuurlijke Tijd spreekt een taal van vibratie en nodigt ons uit tot interactie en onderzoek van de vele gezichten ervan, de lessen en inzichten belichaamd door deze matrix van Kosmische harmonieŽn. Al reizend met deze kalender, relateren we aan dit ontvouwen van de tijd als cycli in cycli, elke cyclus waar we ons op afstemmen schenkt ons verschillende lagen als leidraad en focus. Er zijn grotere en kleinere cycli die je bij kunt houden, net wat belangrijk is voor je in het volgen van de eigen intuÔtieve vreugde, nieuwsgierigheid en inspiratie in het ontdekken van deze cycli en codes van Natuurlijke Tijd. Laat ze het ontvouwen en verbreden van je pad ondersteunen als aanvulling van ander gereedschap, oefeningen en disciplines waar je mee werkt; het gewaarzijn verhogend en bewustzijn versterkend van de synchroniteiten en afstemming! Laat de kalender tot je spreken en je herinnering, weten en directe ervaring activeren. Dit kalendersysteem is een levend orakel, een matrix van intelligentie die de creatieve intelligentie weerspiegelt die de sacrale harmonieŽn van de Kosmos ordent. Als je de codes toepast van De Dreamspell kalender, is Geel Zelfbestaand Zaad de focus energie van de 365-daagse cyclus van dit Jaar. In deze cosmologie, beschouwen we de jaarcyclus als een Spiralende reis doorheen de 13 Tonen van Creatie, omdat elk van de 28-daagse manen/maanden ťťn van deze Tonen reflecteert en activeert als focuspunt gedurende die cyclus.Gelijkertijd heeft elke dag een plek binnen de Galactische Spin Cyclus. Elke dag heeft een Toon van Creatie en een Solaire Stam, Zonnezegel of glief die die dag regeert en onze creativiteit kan inspireren en onze focus richting kan geven.Elke dag kun je je afstemmen op zoveel lagen of cycli als je toe wordt geÔnspireerd. Als voorbeeld: voor Blauwe Boventoon Nacht, okt 13 2009,
kan het helpen je te realiseren dat
we zitten in een Jaar van Vorm DefiniŽren,
dan in een Maan(d) van Service,
een Wavespell van Mens en Vrije Wil,
en een Dag van Versterking en Overvloed.

Of wellicht werk je in omgekeerde volgorde en wil je eerst de dagelijkse codes overdenken, dan zien hoe ze passen binnen de wavespell en hoe dat weer relateert aan de maan(d) en het jaar. Of misschien hou je meerdere cycli bij of juist veel minder. Er is geen eenduidige manier - het is een kwestie van volgen wat je aanspreekt. Soms kan het eerder minder dan meer zijn - want het gaat niet om de kwantiteit van de cycli die je bijhoudt, maar om de kwaliteit van je afstemming!

 

*************

De 13-daagse Wavespells die doorheen
de huidige maan lopen, zijn:

 

*** De Gele Krijger Wavespell ***


[klik op het plaatje voor meer info over CIB - Gele Krijger]

Resonante Maan 25 - Galactische Maan 9 (3 - 15 feb)
(begon in de Resonante Maan en liep door tot in de Galactische Maan)

Codewoorden bij Gele Krijger:
Bevragen
Intelligentie (Informatie, Inlichtingen)
Onbevreesdheid

De Gele Krijger Wavespell is altijd de vierde "rijpende" wavespell
van het 52-daagse "Gele Zuidelijke Kasteel van Geven" en verenigt de 4 wavespells van de Rode Aarde , Witte Hond, Blauwe Nacht en Gele Krijger.

De Gele Krijger nodigt ons uit om in de rol van Spirituele Krijger te stappen;
'Spirituele Atleten' zoals José Argüelles ze noemt. Boeddhistische leraar Chogyam Trungpa verwijst naar de "Shambhala Krijgers" als wezens toegewijd aan het medescheppen van een verlichte samenleving, geworteld in de zachtheid van ons hart en gegrond in de onbevreesdheid die komt vanuit onze erkenning van de Basis Goedheid van alle leven.
De Shambhala Warrior Teachings van Chogyam Trungpa herinneren ons aan:
“Voel de angst, maar laat je er niet door weerhouden.”
(>> lees meer over de Shambhala teachings - in het Engels)

De energie van de Gele Krijger nodigt ons uit om de kracht van 'bevragen' te gebruiken - het bevragen van onze angsten, geloofssystemen, waarnemingen, motivaties, begrenzingen, verhalen, enz. Laat ons uitwisselen met het kosmische vraagteken zelf! In het onszelf inzetten als 'krijgers van ontwaken' door verbinding te maken met de zachtheid van ons hart en de felheid van onze ziel, verstevigen we onszelf met compassie en wijsheid.

 

*** De Rode Maan Wavespell ***

Galactische Maan 10 - 22 (16 - 28 feb)

Codewoorden bij Rode Maan:
Zuiveren
Universeel Water
Stroming

  De Rode Maan Wavespell is altijd de eerste "initiërende wavespell van het 52-daagse Groene Centrale Kasteel van Betovering, dat de 4 wavespells verenigt van de Rode Maan, Witte Wind, Blauwe Adelaar en Gele Ster.


*** De Witte Wind Wavespell ***


[klik op het plaatje voor meer info over IK-Witte Wind]

Galactische 23 - Solaire 7 (1 - 13 juni)
(Begint in de Galactische Maan en loopt door tot in de Solaire Maan)

Codewoorden bij Witte Wind:
Communiceren
Spirit
Adem

De Witte Wind Wavespell is altijd de tweede, "verfijnende" wavespell
van het 52-daagse "Groene Kasteel van Betovering"

 

*************


GEBEURTENISSEN/AANKONDIGINGEN


Onthulling kunstwerk Time==Art Stadsklok en ontmoetingplaats in Almere

Twee jaar geleden berichtten we hier al over en binnenkort wordt het onthuld!

Emeke Buitelaar heeft in opdracht van gemeente Almere een stadsklok en romantische ontmoetingsplaats in het stadscentrum vormgegeven. Emeke heeft haar passie voor de Mayacultuur vertaald in een kleurrijk mozaïek kunstwerk, waarin tijd en symboliek centraal staan. Gelukkig hebben vele vrijwillige handen haar geholpen met het plakken van 1000 kg (dat zijn dus miljoenen) aan mozaïeksteentjes.

Het resultaat is een kleurrijke ontmoetingsplek die bestaat uit vier banken en stadsklok. Iedere bank vol symbolen vertelt in eigen kleur een verhaal. De vrouwelijk gevormde stadsklok staat centraal. Haar boodschap 'Ik vertel je je eigen droom' daagt je uit stil te staan. Bij jezelf. Bij je dromen.

Als je wilt, kun je de onthulling van de Stadsklok Time==Art meebeleven. Kom zaterdag 27 februari / 8.21, Gele Kristallen Zon naar de Schutterstraat (ter hoogte trappen Belfort) in het Stadcentrum. Kijk >> hier voor de route of >>Klik hier voor een printbare uitnodiging en routebeschrijving (260kB).

*************

TIBETAANS & CHINEES NIEUWJAAR:
HET JAAR VAN DE IJZEREN TIJGER

Deze nieuwemaan brengt het Chinese en Tibetaanse Nieuwjaar, dat wordt gevierd op 14 feb; Galactische 8 - Blauwe Kristallen Hand.

Op 14 feb 2010
wordt het vorige jaar van de Aarde-Os uitgezwaaid
en het nieuwe Jaar van de IJzeren Tijger verwelkomd!

Al heet dit jaar 2010 in de Gregoriaanse kalender, in de Chinese kalender zal dit de start zijn van het Jaar 4707 en de Tibetaanse kalender begint het Jaar 2137.

Het voelt alsof een geheel nieuw niveau wordt geopend, net nu we dat nodig hebben... Het aanroepen van de IJzeren Tijger voelt als een heftige bekrachtiging om ons te helpen onze diepste kwesties te transformeren. Zo wordt er plaats gemaakt en kan ons goddelijke zelf beter naar de oppervlakte komen, opdat we kunnen doorgaan met het vervullen van onze sacrale rol!

In de Tibetaanse Kalender wordt Nieuwjaar "Losar" genoemd.
Volgens Khenpo Tsewang Dongyal: "Elk nieuw jaar is een echo van de veranderende cycli en Losar herinnert ons aan de ware aard van vergankelijkheid. Alles dat wordt geboren, gaat ook weer sterven. Het oude jaar is voorbij en zal nooit meer bestaan. Het nieuwe jaar geeft ons de gelegenheid om samen te komen en te vieren; het opmerken en waarderen van elk moment, in dat moment, en ons de zegeningen te realiseren van de leringen."


14 FEB - 28 FEB 2010
KARMA MET 100.000 MAAL VERMENIGVULDIGD!

Volgens de Tibetaanse Cycli wordt gedurende de eerste 2 weken van het Nieuwe Jaar, precies van nieuwemaan tot vollemaan, ons positief en negatief karma 100.000 maal 'vermenigvuldigd'. Het is belangrijk op te merken en de Dalai Lama licht toe, dat onze INTENTIE karma genereert, meer dan alleen maar te focussen op onze handelingen. Zoals Khenpo Tsewang Dongyal met ons deelt: "Door de eeuwen heen hebben de eerste 15 dagen van het Nieuwe Jaar speciale betekenis gekregen - ze staan bekend als "de 15 dagen van ontwakende energie en vermogen om veelbelovende prestaties uit te voeren." Welke goede daden iemand dan ook uitvoert of verdient, ze worden gedurende deze 15 dagen vergaard en deze acties of handelingen zullen 100.000 maal worden verveelvoudigd."

*************


Vanaf 15 feb 2010 - Gele Kosmische Ster,
hebben we nog precies 4 Galactische rondes
tot aan de winterzonnewende 2012!

Inmiddels weten we allemaal dat op 21 december 2012, om precies 11:11 uur universele tijd, de cyclus van de Lange Tellingkalender van de Maya's terugkeert naar het Sacrale Nulpunt, 13.0.0.0.0. Dit markeert de afronding van onze 5.125-jarige reis doorheen de Cyclus van de Geschiedenis (3114 v.Chr. - 2012) en geeft het startsein voor de Post-Historie. Niet alleen zijn we 3 jaar verwijderd van dit Synchronizatie-Punt, maar we zijn nu precies 4 Tzolkin-cycli van dit veelbelovende moment verwijderd.

De Tzolkin of Galactische ronde is 260 dagen lang - het correspondeert met de menselijke zwangerschapsperiode en het is de gemeenschappelijk deler van alle kosmische natuurlijke cycli. Het is het centrale, multi-dimensionele sjabloon van natuurlijke tijd dat de levende intelligentie en harmonische verhoudingen bevat en uitzendt, die het Universum en zijn werking van goddelijke openbaring verklaart. Elke 260 dagen gaan we doorheen dezelfde energieŽn van de radiale orde of creatie en elke dag onthult een unieke focus en essentie. Iemand’s persoonlijke Galactische Signatuur bepaalt je plaats binnen de heilige matrix en bevat belangrijke sleutels om je doel in het leven te begrijpen.

Een Galactic Ronde-cyclus heeft dezelfde tijdsduur als die van conceptie tot geboorte - een complete cyclus van creatie ontvouwt zich; een persoonlijke en universele maat.
>> klik hier voor het originele artikel van Eden Sky

*************

NIEUW IN DE WINKEL: 13:20 STICKERS

Tweezijdig; dus bij uitstek geschik om op (auto)ruiten te plakken, transparent, beschermd tegen UV-licht, hoge kwaliteit, ronde stickers van ± 11,8 cm doorsnee.

Het originele embleem uit "The Mayan Factor" van Josť ArgŁelles verenigt
de natuurlijke tijdsymbolen van de 13:20-codes van licht
met de I-Ching codes van leven!

€3

>>Bestel hier

*************

>>> WEGENS SUCCES HERHAALD <<<
Workshop Tube-torus / donut maken

Knutselend een reis door de Chakra's met de Donut van Dan Winter en de kleuren van de regenboog
Apeldoorn - zaterdag 13 maart 2010

(Solaire Maan, dag 7 - Witte Kosmische Tovenaar)
10.00 - 16:00 uur  >> lees meer

Wegens het grote succes van de laatste workshop en toch een aantal teleurgestelde mensen die niet konden komen hebben we besloten om op 13 maart nog een workshop te geven.


 


MAANSTANDEN

Nieuwe Maan Galactische 8, Blauwe Kristallen Hand (zo 14 feb) - hoogtepunt om 3:51
Volle maan - Galactische 22, Rode Kosmische Aarde (zo 28 feb) - hoogtepunt om 17:38

CURRENT MOON
nieuwe maan
wassende maan
eerste
kwartier
gibbous maan
volle maan

afnemende
maan

laatste
kwartier


balsemieke maan

ONLINE ARTIKELEN VOOR NU (klik op de sterretjes)

Planet Alert voor feb 2010- Mahala
Wings: In Onze Nieuwe Ruimte treden- Karen Bishop
Wings: De Aarde Verandert - Karen Bishop
De werking van 'Vrije Energie' uitgelegd! - Johan Oldenkamp


Dank je wel voor het deelnemen
aan de groeiende wereldgemeenschap
van Natuurlijke Tijd Aardetovenaars!

Deze Wavespeller is een Nederlandse versie van die van Eden Sky van 13moon.com
Abonneren voor de Nederlandstalige updates en andere berichten kan >>hier

Inmiddels is Eden Sky een blog begonnen en een nieuwe wavespell-emailer;
daarvoor kun je je hier inschrijven.

Voorlopig staan de Nederlandse updates onder Wavespeller op de site

Onderzoek de Kunst, Wetenschap en Spiritualiteit
van de Natuurlijke Tijd op www.13moon.com

 

In Lak'ech - Ik Ben Een Andere Jij!


Met dank aan: ©2005 SkyTime +1-800-596-0835 / skytime@13moon.com
Dreamspell Calendar Information ©1990, courtesy of the Foundation For The Law of Time
Vertaald en bewerkt door Marjon :-: All rights reserved :-: naar PAN-Holland website :-: