Viering Dag Buiten de Tijd (2009) in Eindhoven van 13:20uur tot zonsondergang

De plek
Dit jaar zijn we te gast in de heerlijke tuin van Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling.
Het is hier goed vertoeven en een prachtige plek voor een gezamenlijke viering van de Dag Buiten de Tijd. Er zijn bloemen, bomen, struiken, kruiden, groenten, gras (een genot voor de blote voetjes en voor de aarde!), allerlei zitjes en zelfs een vijvertje. Onlangs hebben ze ook een vuurschaal aangeschaft, zodat we alle elementen om ons heen hebben. Klik hier voor wat sfeerplaatjes of bekijk hier een fotoserie van de Omslag-tuin in 2007, met muziek. Er is ook een toilet aanwezig en een keuken (geen magnetron, maar wel een gasfornuis met oven om iets op te warmen)

De energie van de dag - bekijk orakel
De Nacht staat voor de binnenkant van je huis, tempel en lichaam, dus Blauwe Nacht voor innerlijke transformatie - kernwoorden zijn Dromen, Overvloed en Intuïtie. Kernwoorden voor de Electrische toon 3 zijn Activeren, Verbinden en Dienstverlening. Dit alles in de voedende en koesterende wavespell van de Draak met voer ván en vóór de verbeelding... verhalen, gedichten, stoepkrijten, toneelstukjes, muziek/klanken, enz. De gidskracht van de dag (Blauwe Electrische Hand)

Programma
Behalve de opening om 13:20 wordt niets met een kloktijd aangegeven; het heet niet voor niks "Buiten de Tijd"... 10 jaar ervaring leert dat de meeste mensen elkaar willen ontmoeten om gezamenlijk het gevoel van vrijheid beleven en aangezien er een centraal grasveld is, is iedereen snel genoeg bij elkaar om iets gezamenlijks te doen.

Op het programma tot dusver: we openen met het Gebed van de 7 Galactische Richtingen en de kalendercodes van de dag; Peter (Toonen) doet een lezinkje voor de liefhebbers; Maya-begroetingsceremonie (evt.); Orakel-yoga; Vuurceremonie - het verbranden van de Sterrenbundels en/of kalender van het 3 Stormjaar en briefjes met de dingen die jij graag getransformeerd of verteerd ziet door het vuur; korte Waterceremonie - deze dag is het namelijk ook Internationale Dankzegging voor het water. En wellicht wil jij ook iets laten zien, doen of delen met de anderen? We doen een RegenboogBrugmeditatie en gaan ook samen (akoestische) muziek maken, dus neem je instrumentjes mee als je die hebt. En voor het eten: Potluck - iedereen neemt iets te eten of te drinken mee om te delen met anderen - verrukkelijke overvloed! Wij zullen zorgen voor koffie, thee, diksap en water.

Entree
Ontvangst vanaf 12:00 uur en tegen zonsondergang gaan we opruimen en in een cirkel afsluiten. Er is vrij entree, maar een donatie is natuurlijk fijn! De tuin biedt ruimschoots plaats aan 50-70 mensen. Je bent van harte welkom! We kijken er naar uit om je (weer) te ontmoeten! Kinderen zijn welkom, honden helaas niet. Op het terrein ook geen drugs of alcohol, tenzij na de afsluiting.

We gaan uit van zonnig en droog weer, maar wellicht is het handig om een zeiltje of paraplu mee te nemen, zodat we bij een eventueel buitje kunnen schuilen rond het vuur.

Dresscode
De kleur van de dag is dan wel blauw, maar je kunt ook denken aan de kleur van je eigen signatuur of regenboogkleuren of net waar je die dag zin in hebt; eenheid bestaat uit alle kleuren!

Route
De Omslag is zeer goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer en als je met de auto komt, is er een grote parkeerplaats om de hoek of als er plek is: gewoon aan de straat. Alleen als iemand slecht ter been is, mag hij/zij de auto op de eigen parkeerplaats naast de tuin zetten. Klik hier voor een routebeschrijving.

Contact
Mail: info@PAN-Holland.nl
Tel: 040-2113969
SMS: 06-17448589
Telefoon op de dag zelf alleen mobiel: 06-17448589 (Marjon)

Laatste update was op 13.27 (23 juli 2009)