Viering Dag Buiten de Tijd (2010) in Eindhoven
van 13:00uur tot zonsondergang

De plek
Dit jaar zijn we weer te gast in de heerlijke tuin van Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling.
Het is hier goed vertoeven en een prachtige plek voor een gezamenlijke viering van de Dag Buiten de Tijd. Er zijn bloemen, bomen, struiken, kruiden, groenten, gras (een genot voor de blote voetjes en een aangename massage voor de aarde), allerlei zitjes en een vijvertje. En er is ook een vuurschaal, zodat we alle elementen om ons heen hebben.

Klik hier voor wat sfeerplaatjes of bekijk hier een fotoserie van de Omslag-tuin in 2007, met muziek. Er is ook een keuken (geen magnetron, maar wel een gasfornuis met oven om iets op te warmen), borden, mokken, glazen, bestek, tafels, stoelen en een toilet.

De energie van de dag - bekijk orakel
De sleutelwoorden voor de Ster zijn Verfraaien, Kunst en Elegantie. De Ster is de kunstenaar, altijd mooi en elegant. Ster wil "alles mooi samen laten klinken", in harmonie. >> lees meer  De Ster staat ook voor Arcturus, de Herderster van onze aarde. De Zelfbestaande toon 4 staat voor het meten en definiëren van vorm; voor vormgeven. Dit alles in de Slang-wavespell van levenskracht, instinct, beweeglijkheid en zintuiglijke waarneming. De Slang doét meestal voor 'ie denkt...
De gidskracht van de dag (Geel Zelfbestaand Zaad) heeft te maken met opbloeiing en is tevens het jaar dat we afsluiten!

Als je van tevoren je Galactische Signatuur wilt weten, kun je 'm hier berekenen of -als dat echt niet lukt- je geboortedatum mailen en dan laten wij je dat weten.

Welkom
Omdat er een Grieks-Orthodoxe kerkdienst plaatsvindt tot 12:15 is iedereen vanaf 13:00 uur welkom.
Degenen die willen meehelpen met dingen klaarzetten, kunnen om 12:00 al komen.
11 Jaar ervaring leert dat de meeste mensen elkaar willen ontmoeten om gezamenlijk het gevoel van vrijheid beleven en aangezien er een centraal grasveld is, is iedereen snel genoeg bij elkaar om iets gezamenlijks te doen.
Maar... omdat het een toon 4 dag is, is een beetje structuur wel handig, dus er hangt een programma met globale kloktijden op het terrein.

Programma
Om 13:20 openen we met het Gebed van de 7 Galactische Richtingen en we ontsteken het vuur. We doen een Maya-begroetingsceremonie en vertellen iets over de kalendercodes van de dag.

Waterceremonie / Dolfijnendans
Belinda van der Pool (10 Zon) uit Den Haag doet met ons een waterceremonie. Zwemmen met dolfijnen en walvissen. Een dolfijnendans en -meditatie...
Deze dag is het namelijk ook Internationale Dankzegging voor het water. >> lees meer

Yoga
Yogadocente Anne Kittelman (8 Zon) komt vanuit Amsterdam om ons kennis te laten maken met Radiant Soul Kundalini Yoga (met integratie van de 13-manenkalendercodes) en creatieve manieren om 'samen onze eigenheid te vieren in verbinding met de tijdloze oneindigheid'. Een matje of handdoek is comfortabeler dan zo op het gras, dus als je er een hebt, neem mee! >> lees meer

RegenboogBrugmeditatie
De jaarlijkse gezamenlijke Regenboogbrugmeditatie. We verbinden ons met de anderen op de planeet die dit ook doen en deze keer is er ook een verbinding met de Maya's, die een speciale vuurceremonie doen. En het is ook Pacal Votan's verjaardag...

Vuurceremonie
De jaarlijkse verbranding van de Sterrenbundels en kalenders van het voorgaande (4 Zaad)jaar en de mogelijkheid om een briefje te maken met de dingen die jij graag getransformeerd of verteerd ziet door het vuur. Aan de andere kant van het briefje zet je je wens(en) voor het nieuwe jaar!
N.B. Het voedsel van vuur is hout, dus mocht je daar iets van kunnen en willen meenemen... altijd fijn!

Muziek
We gaan ook samen (akoestische) muziek maken, dus neem je muziekinstrumentjes mee als je die hebt.
Gedurende de dag ook: Belindiaanse liedjes.

En wellicht wil jij ook iets laten zien, doen of delen met de anderen?

Eten
Iedereen neemt iets te eten of te drinken mee om te delen met anderen - verrukkelijke overvloed! Dit heet Potluck.
Wij zorgen voor koffie, thee, diksap en water.

Voetenmassage
Van 14:00 - 16:00 is er een mogelijkheid om voor 5 euro een heerlijke ontspannende voetenmassage te ontvangen van 15 min. door voetreflexologe Ildiko (8 Wereldoverbrugger).

Voedingstand - de hele dag
DenniS Vervlossen (10 Hand) heeft allerlei heerlijke verrassingen en gratis voedingsadvies. Er zijn bijzondere biologische en zelfgemaakte heerlijkheden om te proeven en te kopen, zoals bio-chocola, Keltisch zeezout, bio-kombucha, bio-gojisap, ruwe stevia, bio-maca, enz.

Inspiring Art Cards - de hele dag
Inspirerende kaarten van Renate Vullings (13 Aarde) van Belight voor allerlei gelegenheden en allerlei mensen.

Boek "Bewustzijnsverandering & Relatie"- de hele dag
Anita Hoevenaars (7 Hand) komt haar nieuwste boek aanbieden: Bewustzijnsverandering & Relatie, de psychologie van de spirituele evolutie. Meer weten over de inhoud? Klik hier.

Klankschalen
Yvon Verschoor (11 Zaad) komt ons trakteren op een klankschalenconcert; een soort innerlijke klankreis! >> fb-pagina

Creatief speelgoed
Ook leuk om aan te denken - je (buiten)speelgoed meenemen, zoals hoepel, diabolo, poi, enz.

Entree
Ontvangst vanaf 13:00 uur en tegen zonsondergang gaan we opruimen en in een cirkel afsluiten. Er is vrij entree, maar een donatie is natuurlijk fijn! De tuin biedt ruimschoots plaats aan 50-70 mensen. Je bent van harte welkom! We kijken er naar uit om je (weer) te ontmoeten! Kinderen zijn welkom, honden helaas niet.
Op het terrein ook geen drugs of alcohol, tenzij na de afsluiting.

We gaan uit van zonnig en droog weer, maar wellicht is het handig om een zeiltje of paraplu mee te nemen, zodat we bij een eventueel buitje kunnen schuilen rond het vuur.

Dresscode
De kleur van de dag is dan wel geel (goud), maar je kunt ook denken aan de kleur van je eigen signatuur of regenboogkleuren of net waar je die dag zin in hebt; eenheid bestaat uit alle kleuren!

Aanmelden is fijn, maar niet nodig.

Route
De Omslag -onderdeel van Het Kloosterhof- is gehuisvest aan de Hoogstraat 301a in Eindhoven, in de wijk Gestel. Omslag is zeer goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer en als je met de auto komt, is er een grote parkeerplaats om de hoek (Frans Léhar) of als er plek is: gewoon aan de straat. Alleen als iemand slecht ter been is, mag hij/zij de auto op de eigen parkeerplaats naast de tuin zetten (als er plek is). Klik hier voor een routebeschrijving. Er is ook een routebeschrijving via Google Maps.

Contact
Mail: info@PAN-Holland.nl
Tel: 040-2113969
SMS: 06-17448589
Telefoon op de dag zelf alleen mobiel: 06-17448589 (Marjon)

Laatste update was op 13.27 (23 juli 2010)