Viering Dag Buiten de Tijd (2011) in Eindhoven
van 13:00uur tot zonsondergang

De plek
Ook dit jaar zijn we te gast in de fijne tuin van Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling.
Het is hier goed vertoeven en een prachtige plek voor een gezamenlijke viering van de Dag Buiten de Tijd. Er zijn bloemen, bomen, struiken, kruiden, groenten, gras (een genot voor de blote voetjes wat gelijk een aangename massage geeft voor de aarde), allerlei zitjes en een vijvertje. En er is ook een vuurschaal, zodat we alle elementen om ons heen hebben.

Klik hier voor wat sfeerplaatjes of bekijk hier een fotoserie van de Omslag-tuin in 2007, met muziek. Er is ook een keuken (geen magnetron, maar wel een gasfornuis met oven om iets op te warmen) met borden, mokken, glazen, bestek, tafels, stoelen en er is een toilet.

De energie van de dag - bekijk orakel
De sleutelwoorden voor de Hemelwandelaar zijn Onderzoeken, Waakzaamheid en Ruimte. De Hemelwandelaar is de profeet, de boodschapper van het licht. Hemelwandelaar wil "...", in harmonie. >> lees meer  De verborgen kracht is de Ster en die staat voor Arcturus, de Herderster van onze aarde. De Boventoon toon 5 staat voor het oproepen en krachtig maken van onszelf en zo ook onze uitstraling. Dit alles in de Maan-wavespell van stroming, zuiveren en gevoel.
De gidskracht van de dag (Rode Boventoon Draak) heeft te maken met het geboorte geven aan iets geheel nieuws...

Als je van tevoren je Galactische Signatuur wilt weten, kun je 'm hier berekenen of -als dat niet lukt- je geboortedatum mailen en dan laten wij je dat weten.

Welkom
Iedereen is vanaf 13:00 uur welkom.
Degenen die willen meehelpen met dingen klaarzetten, kunnen om 12:00 al komen.
12 Jaar ervaring leert dat de meeste mensen elkaar willen ontmoeten om gezamenlijk het gevoel van vrijheid beleven en aangezien er een centraal grasveld is, is iedereen snel genoeg bij elkaar om iets gezamenlijks te doen.

Opening
Om 13:20 openen we met het Gebed van de 7 Galactische Richtingen en we ontsteken het vuur. We doen een Maya-begroetingsceremonie en vertellen iets over de kalendercodes van de dag.

Muziek
Wijnand neemt natuurlijk zijn djembé weer mee (wie heeft een bas trommel?) en wat is heerlijker dan samen (akoestische) muziek maken, dus neem je muziekinstrumentjes mee als je die hebt; gitaar, dwarsfluit, trommeltjes, ...

Wandeling
Bij lekker weer laat Tanja de liefhebbers een mooi stukje groen Eindhoven zien tijdens een wandeling, waar je op je pad wellicht dingen vind die je kunt gebruiken voor een collage, dreamcatcher of ander kunststukje.......

Creatieve werkplaats (voor iedereen)
Een gezamenlijk kunstwerk maken met stoepkrijt buiten, vilten bloemen (leren) maken, dromenvangers maken, mandala tekenen, je eigen zonnezegel vormgeven, een collage maken, kleuren...... Er zijn allerlei materialen beschikbaar en je kunt natuurlijk ook een mooie steen van huis meenemen of een stukje hout vinden tijdens de wandeling......

Orakelopstellingen
Er komen verschillende mensen die een energie vertegenwoordigen van het orakel van vandaag. We weten al van een 5 Hemelwandelaar, die bovendien jarig (!) is en 52 jaar wordt, de perfecte gids van de dag 5 Draak, de perfecte antipode van de dag 5 Nacht, en wellicht ook nog een 5 Wereldoverbrugger en een 9 Ster......

Kraampjes
Carolien staat er met kleine zelfgemaakte sierraden en andere leuke spulletjes.
Marjon van PAN-Holland staat er met synchronometers (13-Manenkalenders), agenda's, zonnezegel-mandala's, stickers.....

Klankschalen
Yvon Verschoor (11 Zaad) komt ons (misschien) trakteren op de gong >> fb-pagina.
Zij zoekt nog een lift vanuit Zutphen, zodat ze de grote gong mee kan nemen.

RegenboogBrugmeditatie
De jaarlijkse gezamenlijke Regenboogbrugmeditatie. Van tevoren duidelijke uitleg met plaatjes, zodat je het gemakkelijk kun visualiseren. We verbinden ons met de anderen op de planeet die dit ook doen.

Vuurceremonie
De jaarlijkse verbranding van de Sterrenbundels en kalenders van dit 5 Maanjaar; breng ook je Gregoriaanse kalenders of wat dan ook je wilt verbranden. Maak een briefje met de dingen die jij graag getransformeerd of verteerd ziet door het vuur. Aan de andere kant van het briefje zet je je wens(en) voor het nieuwe jaar!
N.B. Het voedsel van vuur is hout, dus een verzoek aan iedereen: graag (droog) hout meenemen!
Iedereen een stuk, samen een vuur!

Creatief speelgoed
Ook leuk om aan te denken - je (buiten)speelgoed meenemen, zoals hoepel, diabolo, poi, enz.

Eten
Iedereen neemt iets te eten of te drinken mee om te delen met anderen - verrukkelijke overvloed! Dit heet Potluck.
B.v. soep (kan evt. ter plekke worden bereid), salades, quiche, fruit, noten, tapenades en andere smeersels, Turks brood, rauwkost met dipsaus, etc. etc... Suggestie: maak iets dat je zelf lekker vind! Houd er rekening mee dat de meeste mensen geen vlees of andere dieren eten. Er is koffie, thee en water, granaatappelsap voor de kids en er zal ook een heerlijke oppepper zijn in de vorm van vers ananassap met bio-gojibessen.

Om 21:00
Werelwijde waterceremonie voor het water van de Fukushima Kerncentrale in Japan.

Entree
Deze dag is niet gratis, maar wat het je waard is. Alle donaties klein-en-groot gaan in de Magic Hat.
Ontvangst vanaf 13:00 uur en tegen zonsondergang gaan we opruimen en in een cirkel afsluiten. De tuin biedt ruimschoots plaats aan 50-70 mensen. Je bent van harte welkom! We kijken er naar uit om je (weer) te ontmoeten! Kinderen zijn welkom, honden helaas niet. Op het terrein ook geen drugs of alcohol, tenzij na de afsluiting.

We gaan uit van zonnig en droog weer, maar bij een eventuele bui kunnen we schuilen rond het vuur, onder het afdak en er is een binnen met grote tafels, waaraan geknutseld wordt.

Dresscode
De kleur van de dag is dan wel rood, maar je kunt ook denken aan de kleur van je eigen signatuur of regenboogkleuren of net waar je die dag zin in hebt; eenheid bestaat uit alle kleuren!

Aanmelden - laten weten dat je komt, is wel fijn, maar niet per sé nodig.
En wellicht ken, weet of kun jij ook iets dat je wilt laten zien, doen of delen met anderen?

Route
De Omslag -onderdeel van Het Kloosterhof- is gehuisvest aan de Hoogstraat 301a in Eindhoven, in de wijk Gestel. Omslag is zeer goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer en als je met de auto komt, is er een grote parkeerplaats om de hoek (Frans Léhar) of als er plek is: gewoon aan de straat. Alleen als iemand slecht ter been is, mag hij/zij de auto op de eigen parkeerplaats naast de tuin zetten (als er plek is). Klik hier voor een routebeschrijving. Er is ook een routebeschrijving via Google Maps.

Contact
Mail: info@PAN-Holland.nl
Tel: 040-2113969
SMS: 06-17448589
Telefoon op de dag zelf alleen mobiel: 06-17448589 (Marjon)

Laatste update was op 13.28 (24 juli 2011)