13-MANENKALENDER
13-MANENKALENDER HANDLEIDING

 

Het komende nieuwe tijdperk op onze planeet heeft alles te maken met een verandering van de tijdsfrequentie. De 13 Manen/28 dagen kalender is een eenvoudig hulpmiddel dat ons helpt onze frequentie te verhogen en ons een nieuwe lens geeft om zowel onze dag-tot-dag als de planetaire gebeurtenissen te bekijken.

Omdat zowel de Gregoriaanse als de 13-Manenkalenders met 52 zeven-daagse weken per jaar (364 dagen) werken, biedt de 13-Manenkalender een perfect hulpmiddel om dagelijks te verbinden met de hogerdimensionale orde! Het is gemakkelijk van dag tot dag te volgen omdat de data van de Gregoriaanse kalender er ook bij staan.

13-Manenkalender - Eenvoudige Cycli

De 13-Manenkalender bestaat uit een elegante eenvoudige cycli. Namelijk: De 7-daagse week en de maan(d) van 28 dagen. In tegenstelling tot de Gregoriaanse kalender, zijn de dagen van de maan (maand) en de dagen van de week perfect uitgelijnd, week-na-week en de maan na maan. Dit maakt de 13 Manen/28 dagen kalender een eeuwigdurende kalender. Laten we wat meer inzoomen, dan zult u zien wat we bedoelen.


Dit is de zevendaagse week. Elke week in de 13-Manenkalender is precies hetzelfde,
een cyclus van zeven dagen, ook wel een heptad genoemd.

Elke maan (of maand) op de 13-Manenkalender bevat precies vier weken of heptads van zeven dagen. 7 x 4 = 28.

Elk van de vier weken heeft een unieke kracht:
Week 1: (Rood) Kennis Initieert Inzicht
Week 2: (Wit) Bescheidenheid Verfijnt Meditatie
Week 3: (Blauw) Geduld Transformeert Gedrag
Week 4: (Geel) Kracht doet Vruchten Rijpen

Bovenaan zie je de nieuwe namen en symbolen voor de dagen van de week (Dali, Seli, Gamma, Kali, Alpha, Limi en Silio) - meer hierover vind je verderop.
Deze grafiek illustreert op simpele wijze dat deze structuur van 28 dagen en vier perfecte zeven-daagse weken precies hetzelfde is voor alle 13 manen van de 13-Manenkalender.

De 1e, 8e, 15e en 22e dag van de maan zijn ALTIJD een "Dali" dag.
De 2e, 9e, 16e en de 23e dag van de maan zijn ALTIJD een"Seli" dag.
en ga zo maar door... dit geldt voor alle 13 Manen van de 13-Manenkalender:

13 Manen x 28 dagen = 364 dagen = 52 weken van zeven dagen. De 365e dag van het jaar heet de Dag Buiten de Tijd, een dag om vrede te vieren door middel van cultuur, tijd is kunst en het doen van universele vergeving, zodat iedereen het volgend jaar weer fris opnieuw kan beginnen!

In het plaatje hierboven zijn de kleine getallen aan de onderkant van elk vierkant de datums van de Gregoriaanse 12 Maanden kalender. Vind bijvoorbeeld de eerste dag van de 13-Manenkalender - waar staat "7-26" - dit is de Gregoriaanse datum 26 juli! Elke dag op de 13-Manenkalender draagt ook de Gregoriaanse datum - dit is zodat we niet verdwalen in deze overgangstijd.

Vind nu je verjaardag op de 13-Manenkalender. Bijvoorbeeld, als je verjaardag op 13 oktober valt, kijk dan naar de dag op de kalender die wordt aangeduid met "10-13". Merk op dat 13 oktober de 24e dag van de Elektrische Maan is. De Elektrische Maan is de derde maan van de 13 manen. Deze datum schrijf je als 3.24.

Vind nu de datum van vandaag in de 13-Manenkalender. Let op de maan en de dag van de maan waar deze datum op valt.

Dit is alles wat je moet weten om te beginnen met het volgen van deze minimale 13-Manencyclus! Je hoeft geen obscure rijmpjes meer te onthouden zoals "30 dagen heeft september,..." of het trucje met de knokkels op je hand te doen, omdat elke maan precies 28 dagen heeft - de eerste dag van de maan is altijd de eerste dag van de week, de laatste dag van de maan is altijd de laatste dag van de week!

Deze consequente regelmaat is wat de 13-Manenkalender tot een harmonische tijd/ruimte matrix maakt. Dit is slechts het topje van de ijsberg van vierdimensionale tijd...

Gefeliciteerd! Je hebt nu geleerd hoe je de tijd kunt bijhouden met een harmonische matrix!

13-Manenkalender - Elke dag is een Galactische Poort

Nu heb je dus het topje van de ijsberg gezien. De 28-daagse cyclus maakt de berekening van het jaar zeer eenvoudig. Je weet bijvoorbeeld altijd dat het over vijf manen dezelfde dag van de maan en dezelfde dag van de week is. Om een datum ver in de toekomst te berekenen, is het nog steeds hetzelfde kalenderjaar. En nog meer; deze kalender is, als een harmonische matrix, een perfecte weerspiegeling van hoger-dimensionale tijd.

Nu bent je klaar om te leren over de 260 Galactische Poorten van de Harmonische Module of Tzolkin.

Dit is de Harmonische Module, Tzolkin genoemd door de Maya's, dat "heilige telling" betekent. Dit is een perfecte 13:20 matrix (13 x 20 = 260). Als je al weet over de Wet van Tijd dan weet je dat dit de perfecte cyclus is van de 13:20-frequentie van synchronisatie.

De Tzolkin wordt gelezen van boven naar beneden en van links naar rechts. Start in de linker bovenhoek en tel naar beneden tot je bij 20 bent, dan 21 bovenaan in de volgende kolom, en zo verder.

Elke dag is een combinatie van een van de 20 symbolen (Zonnezegels) en 13 getallen (Galactische Tonen). Dit zijn totaal 260 (20 x 13) combinaties van zegels en tonen.

Dit zijn bijvoorbeeld de eerste vijf eenheden op de Tzolkin:

Je leert meer over de 13 Galactische Tonen en 20 Zonnezegels in de volgende paragraaf

De 260-daagse cyclus is ruwweg de maatstaf voor de menselijke zwangerschapsperiode, en is ook een perfecte fractaal van de galactische 26.000-jarige cyclus die we voltooien op 21 december 2012, waardoor het ook wel de Galactische Spin wordt genoemd.

Deze 260-daagse cyclus draait dagelijks, elke dag en elk 13-Manenkalenderjaar. In combinatie met de 364 + 1 dagen van de 13-Manenkalender, geeft dit een enorme permutatie-matrix. Dit zorgt voor een 52-jaar-cyclus - 18.980 dagen - waar geen twee dagen hetzelfde zijn, zodat je een steeds veranderend patroon van bewegende symbolen krijgt voor elke dag!

In het volgende deel van deze tutorial gaan we je een volledige voorbeeldmaan laten zien van de 13-Manenkalender, zodat je kunt zien hoe alle stukjes in elkaar passen.

Bij elkaar brengen - Welkom bij een Nieuwe Tijd!

Wat je hier ziet is een Maan / maand van de 13-Manenkalender:

Er zijn veel nieuwe symbolen en tekens, maar het is simpel te volgen. Als je eenmaal de codes voor deze tekens en symbolen hebt geleerd, kun je ze van dagen-tot-dag volgen.

Laten we het stap voor stap doen...


In de 13-Manenkalender zijn de zeven dagen
van de week de Zeven Radiale Plasma'sGraphic Showing Seven Radial Plasmas corresponding with Seven ChakrasDe beelden hierboven zijn de namen en de zeven zegels voor de Zeven Radiale plasma's: elektrische vloeistoffen die de belangrijkste bouwstenen zijn van de schepping (zelfs vóór quarks!). Deze plasma's stromen vanuit het centrum van de Melkweg - ze zijn ook opgenomen in- en stralen vanuit de zeven chakra's. Deze plasma's vormen de basis van een nieuwe telepathische technologie, waarmee we zelfs de Regenboogbrug rond de Aarde kunnen creëeren...

Elk van de zeven Radial Plasma heeft een eigen unieke kracht:

Dali - thermische kracht (richten)
"I attain the power of peace"Seli - luminische kracht (stromen)
Gamma - Luminisch-Thermische Kracht
Kali - Thermisch-Lumisch / Luminisch-Thermische Kracht (vestigen)
Alpha - Dubbel-Uitgebreid Elektron (vrijlaten)
Limi - Mentaal Elektron (zuiveren)
Silio - Mentaal Elektron-Neutron (ontlading)

Dus in de 13-Manenkalender komt elke dag van de week overeen met een van deze Radiale Plasma's die corresponderen met een van je chakra's. Elke dag kun je het Plasmazegel in het chakra visualiseren en de affirmaties herhalen, die hieronder staan.

Dali - "Mijn Vader is Intrinsieke Gewaarwording. Ik Voel de Hitte"
Seli - "Mijn Moeder is de Ultieme Sfeer. Ik Zie het Licht"
Gamma - "Mijn Afkomst is de Eenwording van Intrinsieke Gewaarwording en de Ultieme Sfeer. Ik Verkrijg de Kracht van Vrede"
Kali - "Mijn Naam is de Glorieuze Lotus-Geborene. Ik Katalyseer de Licht-Hitte Binnenin"
Alpha - "Mijn Land is de Ongeboren Ultieme Sfeer. Ik bevrijd het Dubbel-Uitgebreide Elektron aan de Zuidpool"
Limi - "Ik Consumeer Dualistische Gedachten als Voedsel. Ik Zuiver het Mentale Elektron aan de Noordpool"
Silio - "Mijn Rol is om de Handelingen van de Boeddha te Volbrengen. Ik Ontlaad het Mentale Elektron-Neutron in het Centrum van de Aarde"

Meer informatie over de wetenschap van de Radiale Plasma's is opgenomen in de 7:7::7:7 Telektonon Revelation kit, evenals een gratis gids, waarvan hier een inkijkje.


De
13-Manen
datum

Op de 13-Manenkalender staan de grote getallen 1 t/m 28 voor de dagen van de Maan/maand. Elke maan in de 13-Manenkalender heeft precies 4 zeven-daagse weken; dat zijn dus 28 dagen. Dit maakt het zeer eenvoudig om vooruit te plannen in de toekomst. De 28-daagse cyclus is eigenlijk een Matrix van 28 - ook wel Galactische Standaard Tijd genoemd, een weerspiegeling van de hogere-dimensionale orde.

De 13-Manenkalender is een hulpmiddel voor harmonisatie met de hogere-dimensionale orde. Het hoogste gebruik van wat wij "kalender" noemen, is eigenlijk een meeteenheid voor synchroniciteit - dit is de reden waarom we de 13-Manenkalender een 13-Manen Synchronometer noemen!

Voor meer informatie over de Galactische Standaard Tijd, zie Rinri Newsletter "Remembering the Sacred Way - Galactic Standard Time (GST): The Root Meaning of the Thirteen Moon/28-day Calendar" (De Heilige Weg Herinneren - Galactische Standaard Tijd (GST): De grondbetekenis van de Dertien Manen/28-dagen Kalender")


De
Gregoriaanse Datum

 

Wist je dat de kalender die we allemaal kennen ("30 dagen heeft september, etc.") de Gregoriaanse kalender heet? Dit is omdat de kalender is ingesteld door paus Gregorius XIII van het Vaticaan.

Deze datums staan in elke 13-Manenkalender, zodat je niet kunt 'verdwalen in de tijd' - We zitten allemaal in midden-tijd, dat wil zeggen, wanneer je je afspraken maakt, kun je niet tegen je arts zeggen:" Okee, ik kom op Galactische Maan, Limi 13"- in ieder geval nog niet... Dus zolang de 12 maanden kalender is nog steeds in gebruik is, staan deze data erbij, zodat je op het goede spoor kunt blijven met de wereld in het algemeen.

Nu we het er toch hebben, laten we het eens hebben over de oorsprong van deze Gregoriaanse kalender.

Door deze kalender gingen we eigenlijk het woord "kalender" gebruiken voor het bijhouden van de datum. Het woord "kalender" komt van "kalends" of "eerste getal van maand", wat rekeningboek betekent! Het primaire gebruik van deze kalender was voor de gewone man namelijk om de datum te weten om de belasting te betalen. In feite is deze kalender was opgelegd aan de onteigende inheemse bevolking van de "Nieuwe Wereld" onder de Doctrine van de Ontdekking uit 1582 ...

Na het leren over de Radial Plasma's en de Matrix van 28 kunt je zien hoe een magisch een synchronometer kan zijn - dat is in schril contrast met: "Vandaag is het vrijdag 2 oktober".

Bezoek de Gratis Downloads sectie voor een gratis eeuwigdurende 13-Manen Wavespell Kalender.

Als je meer wilt weten over de oorsprong van de 12 maanden kalender, lees "Het Stoppen van de Tijd en voortmaken met de Tweede Creatie" door José Argüelles/Valum Votan


De 20 Zonnezegels en 13 Galactische Tonen maken, wanneer ze worden gecombineerd, de Galactische Signatuur van alledag!

Elke dag is er een Zonnezegel en een Galactische Toon. Deze combinatie heet de Galactische Signatuur of Galactische Poort van de dag! Dit geeft je iets zeer interessants om op te mediteren in de ochtend wanneer je de datum bekijkt in je kalender synchronometer!

De 20 Zonnezegels en 13 Galactische Tonen beschrijven processen van kosmische schepping. Je kunt oefenen om deze archetypische symbolen te tekenen, ze zijn inspirerend en activeren op vele niveaus. In de Kosmische Geschiedenis Kronieken worden ze als volgt beschreven:

"De galactische tonen kunnen worden gezien als radio-pulsen, verwant aan de pulsaties van radio-golven, afkomstig uit de dichte kern van de pulsar of quasar. De zonnezegels vertegenwoordigen de cyclus van frequentiebereikmogelijkheden voor transformatie of evolutie die elk van deze radio-pulsen kunnen ondergaan."

             De 13 Galactische Tonen

Getal
Naam
Essentie
Kracht
Actie
Magnetisch
Doelgerichtheid
Verenigen
Aantrekken
Lunair
Uitdaging
Polariseren
Stabiliseren
Elektrisch
Dienstverlening
Activeren
Verbinden
Zelfbestaand
Vorm
Definiëren
Meten
Boventoon
Uitstraling
Bekrachtigen
Oproepen, Opeisen
Ritmisch
Gelijkheid
Organiseren
In evenwicht brengen
Resonant
Afstemmen
Kanaliseren
Inspireren
Galactisch
Integriteit
Harmoniseren
Modelleren
Solair
Intentie
Pulseren
Realiseren
Planetair
Manifestatie
Perfectioneren
Produceren
Spectral
Bevrijding
Oplossen
Vrijgeven
Kristallen
Samenwerking
Toewijden
Universeel maken
Kosmisch
Aanwezigheid
Doorstaan
Transcenderen/Overstijgen

             

              De 20 Zonnezegels

Zegel
Naam
Kracht
Actie
Essentie
Draak
Geboorte
Koesteren
Zijn, Wezen
Wind
Spirit
Communiceren
Adem
Nacht
Overvloed
Dromen
Intuïtie
Zaad
Opbloeiing
Richten
Gewaarzijn
Slang
Levenskracht
Overleven
Instinct
Wereldoverbrugger
Dood, Overgang
Gelijkmaken
Mogelijkheid
Hand
Voltooiing
Weten
Healing
Ster
Elegantie
Mooi maken
Kunst
Maan
Universeel Water
Zuiveren
Stroming
Hond
Hart
Liefhebben
Loyaliteit
Aap
Magie
Spelen
Illusie
Mens
Vrije Wil
Beïnvloeden
Wijsheid
Hemelwandelaar
Ruimte
Onderzoeken
Waakzaamheid
Tovenaar
Tijdloosheid
Betoveren
Ontvankelijkheid
Adelaar
Visie
Creëren
Geesteskracht
Krijger
Intelligentie
Bevragen
Onbevreesdheid
Aarde
Navigatie
Ontwikkelen
Synchroniciteit
Spiegel
Eindeloosheid
Reflecteren
Orde
Storm
Zelfopwekking
Katalyseren
Energie

Zon
Universeel Vuur
Verlichten
Leven


De galactische poort wordt altijd gelezen "kleur, toon, zegel". Bijvoorbeeld, een Rode Draak dag, met de Magnetische toon wordt gelezen als: "Rode Magnetische Draak". De sleutelwoorden voor Rode Draak zijn: (op)voeding, geboorte, zijn - De sleutelwoorden voor de Magnetische toon zijn: verenigen, aantrekken, doelgerichtheid.

Laten we nu de galactische poort van vandaag proberen. Vandaag is het Rode Kristallen Hemelwandelaar - Bestudeer nu de sleutelwoorden voor de Rode Hemelwandelaar zegel en de Kristallen toon...

Best fascinerend, niet?

Er is geen vergelijking tussen deze ervaring en te zeggen: "Vandaag is het zondag 14 augustus 2011"


De
Maanfasen

De laatste, maar niet de minste - de Maanfasen - een mooie driedimensionale presentatie van de harmonische cycli van tijd. De 28-daagse cyclus die de basis is van de 13-Manenkalender, is zowel Galactische Standaard Tijd als de gemiddelde maancyclus: het gemiddelde tussen de synodische maancyclus van 29,5 dagen en de siderische cyclus van iets meer dan 27 dagen.

De synodische cyclus is de cyclus van de fasen van de maan (nieuwe maan, volle maan, afnemende, etc.)

De siderische cyclus wordt gemeten van waar de maan verschijnt op dezelfde plaats aan de hemel.

Kijk hoe de maanfasen worden weergegeven in je Gregoriaanse kalender en vergelijk het met de manier waarop ze verschijnen in de 13-Manenkalender - je zult merken dat de harmonische regelmaat van de maanfasen veel beter zichtbaar is op Matrix van 28 in de 13-Manenkalender.

Een Nieuwe Maan komt op met de zon.
Haar toenemen toont zich tijdens het middaguur
De Volle Maan klimt bij de zonsondergang
En weet zich afnemend rond middernacht


Het Vijfde Kracht Orakel (De Kracht van 5)

Nu je hebt geleerd hoe je de 13-Manenkalender kan volgen van dag-tot-dag, duiken we er nog een beetje dieper in.

Binnen de dagelijkse galactische signatuur (ook wel galactische poort) is er ook de Fifth Force Orakel - het Vijfde Kracht Orakel. Een metafoor om de vijfde kracht orakel te beschrijven is dat als de galactische signatuur de vierdimensionale bloemknop is, dan is het Vijfde Kracht Orakel de glinsterende bloembloesem.

Wat is de Vijfde Kracht?

Hedendaagse wetenschap beschrijft vier belangrijke krachten in het universum: sterk, zwak, elektromagnetische en zwaartekracht. De Vijfde Kracht is dan degene die ze allemaal verbindt, het is de synchrone G-Force, soms ook wel de ether of Akasha genoemd. Het is de kracht die het universum synchroniseert!

Elke galactische poort bevat een zonnezegel en een galactische toon, maar daarbinnen zit ook de dichte synchrone kracht verpakt van de G-Force - het is de bedoeling van het Vijfde Kracht Orakel om dit diepere cyclische patroon aan te boren en het niveau van betekenis te versterken dat uit elke galactische poort kan worden afgelezen - en nog veel meer!

Als het Vijfde Kracht Orakel onze bloesemende vierdimensionale bloem is, dan is het Orakelbord de bloementuin van de galactische g-kracht! Het volledige Orakelbord (hierboven afgebeeld) bestaat uit vier bladeren en een centrale "matrix" kern - deze bladeren bevatten elk de fundamentele vijfde kracht orakels voor vier van de twintig zonnezegels. Bestudeer de bovenstaande afbeelding om vertrouwd te raken met de onderdelen.

Vier Bladeren plus de Centrale MatrixHet Orakelbord wordt als volgt gelezen: Oost (rood), Noord (wit), West (blauw), Zuid (geel), Centrum (groen).

Vind, beginnend met het Oosten (Rode blad rechts) het vijfde kracht orakel met het Zonnezegel van de Rode Draak in het midden, dit is de Rode Draak Orakel. Dit is het begin. Vind nu het Orakel van de Witte Wind, dan het Blauwe Nacht Orakel en dan het Gele Zaad Orakel. Na het Gele Zaad Orakel ga je naar de Witte Noordelijke (bovenste) blad om de Rode Slang Orakel te vinden; ga door met deze volgorde voor alle twintig orakels.
Het patroon volgt altijd de vierdelige harmonische: Rood, Wit, Blauw, Geel - als je eenmaal aan het einde bent gekomen van het vierde Gele Zuidelijke blad kom je in de Groene Matrix regio, die de orakels bevat van de Rode Aarde, Witte Spiegel, Blauwe Storm en Gele zon.


De Orakels

De afbeelding hieronder (nog in het Engels) is de sleutel tot het begrijpen van de orakels van het Orakelbord.

Elke zonnezegel heeft:
1. Een analoge kin of ondersteunende kracht;
2. Een antipode kin of uitdaging / versterkende kracht;
3. Een occulte kin of onverwachte verborgen kracht;

Deze drie zijn allemaal constant voor elk zonnezegel, zoals in het Orakelbord. De lege plek bovenaan elk orakel is de vijfde kracht uitkomst, de zogenaamde

4. gidsende kin of hogere-zelf kracht, die altijd dezelfde kleur heeft als het Zonnezegel in het midden.

De Bestemmingsorakelsleutel in bovenstaande afbeelding laat zien hoe je de gids voor een bepaalde galactische signatuur (galactische poort) berekent. Samenvattend:

Voor een galactische signatuur met toon:
Is de Gidsende Kin:
1, 6 of 11
hetzelfde zegel als de bestemmingskin
2, 7 of 12
8 zonnezegels terug van de bestemmingskin
3, 8 of 13
4 zonnezegels vooruit van de bestemmingskin
4 of 9
4 zonnezegels terug van de bestemmingskin
5 of 10
8 zonnezegels vooruit van de bestemmingskin

Bijvoorbeeld:

Kin 1, Rode Magnetische Draak heeft toon 1 (Magnetisch) zodat Rode Magnetische Draak geleid wordt door zijn eigen kracht verdubbeld.

Kin 2, Witte Lunaire Wind heeft toon 2 (Lunair). Voor toon 2 van de gids is 8 zegels terug, dus Witte Lunaire Wind wordt begeleid door Witte Lunaire Tovenaar.

Onderzoek de patronen van het orakelbord, raak vertrouwd met de methode om de gids te berekenen en je kunt het Vijfde Kracht Orakel trekken voor elke dag.

Het vijfde kracht orakel is een fascinerende meditatie. Bijvoorbeeld, zie dat de Wind en de Storm occulte/verborgen krachten zijn van elkaar, dat de Krijger (wiens kracht onbevreesdheid is) en de Wereldoverbrugger (wiens kracht de dood/overgang is) antipode/uitdagende kinpartners zijn. Bezie de relaties tussen alle Zonnezegels en kijk wat je kunt vinden in hun codes...

Je eigen vijfde kracht orakel kan vele niveaus onthullen van synchroniteit-geladen betekenis. Mediteer op de patronen en voel de g-kracht lichtjes aangaan!

Het Vijfde Kracht Orakel en NET-Tijd

Een andere toepassing van het Vijfde Kracht Orakel is dat het de dagelijkse cyclus verdeelt in vier sub-cycli, de zogenaamde wachten. Dit wordt NET Time - Noospheric Earth Time (Noösferische Aarde Tijd) genoemd.

In NET-Tijd gebruik je voor elke dagelijkse kin het vijfde kracht orakel om uit te zoeken wat de vier wachten van de dag zijn.

Eerste Wacht: Middernacht tot zonsopgang (Analoge Kin)
Tweede Wacht: Zonsopgang tot het middaguur (Gidsende Kin)
Derde Wacht: Middaguur tot de zonsondergang (Antipode Kin)
Vierde Wacht: Zonsondergang tot Middernacht (Occulte Kin)

Door het volgen van het NET-Time patroon wordt elke dag een mandala van synchroniciteit. Volg de verschuivende wachten van het NET-Tijd Vijfde Kracht Orakel voor dieper inzicht in de stroming van je dagelijkse realiteit!

We hopen dat deze handleiding je heeft geholpen om te beginnen met het gebruik van de 13-Manenkalender op een dagelijkse basis en dus het invoeren van een geheel nieuwe ervaring van de tijd! Je kunt hier een gratis 13 Moon Pocket calendar aanvragen die ook beschikbaar als een gratis download. Nederlandstalige kalenderboekjes kun je hier vinden.

Deze handleiding zal voortdurend worden bijgewerkt om de meer geavanceerde of diepere niveaus van de 13-Manenkalender te beschrijven ... mocht je in de tussentijd vragen hebben, neem gerust contact op met de Foundation for the Law of Time of PAN-Holland.

Laatste update: 2.24 Kin 65: Rode Kosmische Slang, Kin 65 (15 sept 2019)

@ 5 Moon Year (2010)
Foundation for the Law of Time
Originele pagina | Original page