Magie van het Hart
Gedeeltelijke Maansverduistering dinsdag 16/17 juli 2019

geschreven door Manuela van der Knaap

Dit is een publicatie van Adviesbureau Manuela van der Knaap  www.inzichten.com 0252-521882

Publicatie datum: 12-07-2019

Dit artikel gaat over de gedeeltelijke Maansverduistering van dinsdagavond 16/17 die voor een deel te zien is bij ons. Deze verduistering gaat over de vrije expressie van het multi-dimensionale Hart, verbonden met de magie van het AL en de eenheid, vrouwelijke waarden en brengt verandering in de manier waarop je in het leven staat. Je kunt lezen hoe je het openen van de nieuwe magische lagen in ons en in het Hart kunt ondersteunen.

Maansverduistering praktische informatie

Dinsdag 16/17 juli 2019 is er een gedeeltelijke Maansverduistering. Wij kunnen het begin van deze verduistering in Nederland en België niet waarnemen, maar de maximale verduistering en het einde van de eclips wel. De verduistering start om 20:43 en bereikt haar maximale gedeeltelijke verduistering 23:31 en eindigt rond 2:20 op 17 juli 2019. Je kunt deze Maansverduistering waarnemen als een hap die uit de Maan is genomen. Deze Maansverduistering van juli 2019 is voorlopig de laatste Maansverduistering. De eerstvolgende is pas weer op 26 mei 2021. In 2020 zijn er alleen Maansverduisteringen in de bijschaduw van de Aarde. De Aarde dekt dan niet echt een stuk van de Maan af, maar beweegt door de schaduw van de Aarde heen.

Dit filmpje van Nemesis Maturity geeft alle praktische informatie over de eclipsen in juli 2019 en nog meer. Rond 2:00 minuten begint de informatie over de Maansverduistering: https://www.youtube.com/watch?v=2UK1JqFb_3Y

Maansverduistering in het kort
Deze Maansverduistering van 16/17 juli 2019 gaat over vrije expressie van het multi-dimensionale Hart verbonden met het AL en de eenheid, vrouwelijke waarden. En deze verduistering brengt ook een verandering in de manier waarop je verbinding maakt met de wereld en het belichamen en toelaten van magie en een soepele stroom in je leven, vol met synchroniciteit. Synchroniciteit is wanneer je in het moment een situatie bijna exact krijgt terug gespiegeld in gebeurtenissen en ontmoetingen, waardoor je soepel door het leven heen stroomt. Je wordt dan ontvangen door het leven. Het hoofd kan magie niet begrijpen en besturen, maar het is in de ervaring waar de magie ontstaat. Een Maansverduistering heeft een diepe werking in het onderbewuste van de mens en werkt daardoor meer indirect door naar de wereld. Je kunt de effecten van een Maansverduistering dus wel direct in jezelf ervaren, maar we zien pas later de effecten doorwerken in de wereld. De energie van de beide eclipsen is minimaal een half jaar werkzaam tot de volgende eclips op 26 december 2019 met een ringvormige Zonsverduistering.

Het overlevingsmechanisme
Het overlevingsmechanisme dat deze Maansverduistering opent in ons, is er één die diepe ego thema’s raakt. De wilskracht om je leven zelf te besturen is groot en kan veel macht en onmacht oproepen. (Maan conjunct Pluto, zuidelijke Maansknoop, Saturnus en Diamant. Priapus in Leeuw 6de huis en Maagd 7de huis en zwarte Maan in Vissen 1ste huis.) Vanuit onzekerheid kan alles heel ongrijpbaar voelen in jezelf, alsof je er niet bij kunt komen. De macht en onmacht kan ook gaan over lichamelijke ongemakken en het niet goed functioneren van het lichaam. Je kunt ook tijdelijk een terugval hebben met gevoelens dat je niet goed genoeg te bent om liefde te ontvangen en geen vat te hebben op je leven. (zwarte Maan conjunct Nessus, Neptunus is Vissen en Cheiron in Ram allemaal 1ste huis.) In een poging om vat te krijgen op je leven, kun je dan zeer kritisch zijn naar jezelf en anderen en het gevoel hebben tekort te schieten in de verbinding met de ander of deze pijn op de ander projecteren. (Priapus in Leeuw 6de huis en Maagd 7de huis.)

Grote verandering
Deze gedeeltelijke Maansverduistering kan een grote verandering teweegbrengen, waardoor er verandering komt in hoe je de wereld beleeft. (Gecorrigeerde zwarte Maan in Waterman 12de huis conjunct Ascendant en niet ware zwarte Maan in Vissen 1ste huis conjunct Nessus en Neptunus.) De hoogste potentie die deze Maansverduistering ons brengt is bewustzijn van het geheel en van het universele en er worden nieuw lagen van eenheid geopend in het lichaam en de persoonlijkheid. Om deze lagen in jezelf te openen is er onvoorwaardelijkheid nodig naar jezelf, je lichaam en je bestaan. Daar kom je alleen als alles er mag zijn, ‘The good, the bad and the ugly’. Mocht het je niet lukken om in onvoorwaardelijkheid te komen, kan ik je daar naar toe begeleiden tijdens mijn webinars.

Gezond IK
Vanuit onvoorwaardelijkheid naar jezelf, je lichaam en bestaan ontstaan nieuwe verbindingen in het nieuwe energielichaam en naar het fysieke lichaam toe. Deze ontvouwen zichzelf en brengen je eenheid in jezelf, ook in de persoonlijkheid, het ego. Cheiron in Ram in het 1ste huis geeft aan dat dit alleen tot stand komt als er een IK is, dus een gezond Ego. Zonder een gezond brandpunt van het Ego is er rondom de energie van deze verduistering wazigheid, een wattig gevoel en je komt nergens toe, dan stroom je mee met alles wat er is. Je hebt niet het gevoel dat je ook iets mag of kan inbrengen in je eigen leven. De daadkracht en moed ontbreekt dan. Soms is het noodzakelijk om hier een tijdje in te dobberen, het helemaal toe te staan en te ervaren. Vanuit onvoorwaardelijkheid komt er dan vanzelf een punt waarop de zachte energie in een nieuwe ordening komt in jezelf, mits je het gebrek aan IK gevoel en aan een brandpunt in jezelf doorvoelt en doorleeft. Dan komt de daadkracht, een gezond IK gevoel en moed weer terug in je leven.

Deze zilveren Avalon Vesica Pisces met Olivijn (Chelice Well) hanger is
kosmisch geopend, waardoor de magie van het Hart, zoals beschreven in dit artikel,
zich met meer gemak kan openen. Deze hanger is te koop in mijn praktijk
www.inzichten.com/contact Neem contact op voor meer informatie.

Avalon Vesica Pisces zilver te koop bij www.inzichten.com
Nieuwe lagen van het kosmisch Hart
Het Hart heeft in deze gedeeltelijke Maansverduistering een bijzondere rol. Venus staat bij de noordelijke Maansknoop en de zwarte Zon en de Zon (ruim) in het 5de huis. Dit betekent dat de eenheid van het Hart zich op nieuwe lagen gaat openen en dat we dit kunnen ontvangen als een cadeau. Dit is mogelijk wanneer we de doorgang van de onvoorwaardelijkheid naar nieuwe en unieke vormen toestaan en de ruimte nemen om deze te laten ontstaan. In het lichaam en nieuwe energielichaam openen zich in het Kosmische Hart (bolletje op het middenrif) nieuwe verbindingen naar het AL, het geheel, de Eenheid. Maar nu aan de achterkant op de rug, waar ruimte zich ontvouwt die dienstbaar is aan het nieuwe energielichaam en de verbinding tussen jou en jezelf (me, myself and I). Deze nieuwe opening geeft steun aan het hoofd en de nek en lost daarmee de pijn in nek, schouders en hoofd op die veel mensen de afgelopen maanden hebben ervaren. Ook is het mogelijk dat er een diep gevoel van rust in jezelf kan worden waargenomen, waarin de Bron je altijd ruggensteun geeft. En waarschijnlijk nog wel meer. We zullen het wel weer ervaren tijdens mijn webinar ieder op zijn of haar eigen manier. (onderaan het artikel staat een link naar de webinar.) De nieuwe lagen die zich nu openen brengen de eenheid en de magie van de Bron terug in het mens zijn, de persoonlijkheid en nieuwe magische kwaliteiten gaan open in ons DNA wat verbonden is met wie je in Wezen bent. Het is zomer en veel mensen hebben vakantie, dus neem de ruimte om je neus achterna te gaan en de nieuwe vormen te laten ontstaan. (noordelijke Maansknoop conjunct Venus en zwarte Zon en Zon in het 5de huis)

Vrije expressie van het Hart
We mogen de hardheid achter ons laten. De oude vormen van sociale controle kunnen veel onmacht geven. (Maan conjunct Pluto, zuidelijke Maansknoop, Saturnus en Diamant.) Door de diepe gevoelens van macht en onmacht toe te laten kan dit worden omgezet naar authenticiteit en vrije expressie van je Hart en wie je bent. Je stroomt dan als vanzelf, bent zichtbaar en de verbindingen met anderen komen dan in een nieuwe ordening. (Priapus in Leeuw 6de huis en Maagd 7de huis.)

Afval is ook voeding
Ook in de maatschappij ontstaan nieuwe vormen die het Hart ondersteunen. Hierin zijn de meer vrouwelijke waarden in de mens een sleutel. Met vrouwelijke waarden bedoel is dat het gevoel, de beleving van het innerlijk en het Hart kan stromen de wereld in. Het gaat over het nemen van verantwoordelijkheid voor wat wij met de Aarde doen. Bijna alles wat we gebruiken is vervuilend en ook de voeding is niet meer echt voedend en breekt ons meer af dan dat het ondersteunend is. De natuur laat ons zien dat er geen afval is, maar dat afval ook direct weer voeding is en waarmee het de kringloop van de natuur voedt. Dit noemen we Cradle to Cradle. Dit zijn nieuwe vormen van produceren in een kringloop geïnspireerd door de natuur. Bekijk het filmpje voor uitleg over 'Cradle to Cradle': https://www.youtube.com/watch?v=fP8PRA-OajU

ONDERTITELING: Klik op het linker icoontje aan de rechterkant onder voor ondertiteling en daarna op het wieltje ernaast. Kies andere bij de talen en daarna ‘automatisch’ en daarna ‘Nederlands’.

Voeding van de natuur
In vroegere tijden werd er door de moeder in een gezin gezorgd voor gezonde voeding. Er was aandacht voor wat we innerlijk tot ons namen. Omdat in bijna ieder gezin, de opvoeder(s) fulltime moeten werken om nog rond te komen, is voeding een bijzaak geworden. Vaak zijn we te moe aan het einde van de dag om veel werk te verrichten voor onze maaltijd. De supermarkten met ongezonde kant-en-klaar en afhaalmaaltijden zijn voor veel mensen een uitkomst. Waar is de echte aandacht? En wie neemt de verantwoordelijkheid voor veilig voedsel? De fabrikant niet, de supermarkt niet, de overheid niet. We moeten dus zelf die verantwoordelijkheid oppakken. Waar is de echte aandacht? Steeds meer mensen nemen afscheid van de supermarkt en bezoeken de kleine ondernemers weer waar eerlijke voeding te koop is. Deze Maansverduistering laat ons weer zoeken naar nieuwe vormen waarin het pad van de natuur, de ambachten, het echte voeden en de echte voeding weer gevonden mag worden. Wil je de nieuwe magie kunnen integreren in je fysieke lichaam, dan is zuivere en gezonde voeding van zeer groot belang. Suiker, gluten, soja, alcohol, hulpstoffen (E-nummers) en bewerkt voedsel kunnen in deze tijd, waarin er zoveel licht binnenkomt echt versneld problemen veroorzaken. Dus kies voor zuiver voedsel om je integratie proces te ondersteunen. (Priapus in Maagd. Maan conjunct Pluto, zuidelijke Maansknoop, Saturnus en Diamant in Steenbok in het 11de huis oppositie zwarte Zon, noordelijke Maansknoop, Venus en Zon in Kreeft in het 5de huis.)

Terug bij af?
Ik merk de laatste jaren dat als er weer een Maansverduistering is geweest, we dan in nieuwe thema’s stromen in ons leven. Alles wat dan al is opgebouwd sinds de laatste Maansverduistering (meestal ongeveer een half jaar geleden) lijkt als sneeuw voor de Zon te verdwijnen. Alsof we weer gereset worden en weer overnieuw beginnen. En omdat de Goddelijke stroom (zwarte Maan) op de ascendant staat, is de kans groot dat de oude manier waarop je jezelf staande hield in de wereld niet meer gaat werken en er drastische updates nodig zijn.

Sunrise Aarde rechtenvrij

Transformaties van de Aarde
Het is heel goed mogelijk dat de veranderingen voortkomen uit transformaties van de Aarde. Ik plaats bijna dagelijks updates waar de actuele veranderingen van de Aarde en de Zon worden uitgelegd. En het is echt heel intens de laatste weken. Elektromagnetisch zijn er extreme situaties, in het weer zijn er wereldwijd extreme situaties. Denk aan de 1 meter 80 hagel die viel in Mexico en er is een toename aan vulkaanuitbarstingen en aardbevingen. De Zon gaat door een zonneminimum, dat ons een kleine ijstijd brengt en geen ‘Global warming’. De beschermende magnetosphere rond de Aarde is aan het slinken en de elektronen rond de Aarde in de ionosfeer zijn op sommige momenten in zeer kleine aantallen nog aanwezig, waardoor er vreemde elektrische situaties ontstaan op de Aarde, zoals elektrische branden, enorme stroomstoringen en andere problemen door de elektrische onbalans. De magnetische pool van de Aarde is aan het wandelen en legt enorme afstanden af van ongeveer 250 kilometer in twee maanden. Kompassen wijzen op sommige plaatsen in de wereld niet meer naar het Noorden (in Rusland), want er zijn twee magnetische velden op het noordelijk halfrond bij de Noordpool en deze bewegen steeds meer richting het Zuiden. Op de Zuidpool wandelt het magnetische veld voor Australië langs richting Indonesië. Het is allemaal erg extreem. Het lijkt erop dat we nu toch echt in de omkering van de magnetisch polen aan het komen zijn. In ieder geval een grote verandering voor de Aarde en haar mensheid. Hoe zich dat allemaal zal voltrekken dat weet niemand, maar de kern van wie je in Wezen bent, jouw Wezensessentie weet het wel. Volg je Hart en vrije expressie van jezelf en die kan je dan leiden naar omstandigheden die voor jou optimaal zijn. Ook wij gaan innerlijk door een grote verandering heen en we hebben de mogelijkheid om te gaan leven vanuit het eenheidsbewustzijn en het Kosmisch Hart. Dat is wat deze gedeeltelijke Maansverduistering ons in potentie brengt.

Wil je nog meer lezen over deze eclipsserie waar deze gedeeltelijke Maansverduistering een onderdeel van is? Lees dan het uitgebreide artikel over de totale Zonsverduistering van 2 juli 2019. Hierin staan ook de maatschappelijke processen beschreven: http://www.pan-holland.nl/Artikelen/2019-Moeiteloos-manifesteren-Totale-Zonsverduistering.html

Als deze twee stromen van kosmos en Aarde zich in jou ontmoeten, versmelten ze en kun je veel gemakkelijker in de verticale verbinding met de Bron en Aarde blijven, gevoed en bij jezelf. De horizontale verbinding is er dan van uit het kosmische multi-dimensionale Hart.

Heb het goed... <3
© Manuela van der Knaap van www.inzichten.com

Schrijven van astrologische artikelen doe ik vanuit mijn passie en om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen en te informeren. Ik ontvang geen hiervoor vergoeding, ook niet van magazines of websites die mijn artikelen publiceren. Als je deze astrologische artikelen zeer waardeert is het mogelijk om mij hiermee te steunen, zodat het ook financieel haalbaar blijft om gratis en vrij te blijven publiceren. Met grote dankbaarheid ontvang ik jouw (HART)donatie. Voor meer informatie over donaties: http://www.inzichten.com/artikelen/

Het originele artikel is te lezen op http://www.inzichten.com/artikelen/astrologie-artikelen/magie-van-het-hart.html (met webinars voor de geïnteresseerden)

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com