geschreven door Manuela van der Knaap

Dit is een publicatie van Adviesbureau Manuela van der Knaap  www.inzichten.com 0252-521882

Rondom deze volle Maan in Ram van donderdag 1 oktober 2020 gaan we door een intense doorbraak in heel veel verschillende facetten van het leven. Grenzen worden gesteld, autoriteit wordt geijkt. Het gevoel niet meer verder te kunnen en er niet bij te horen, is een diepe wond die nu gevoeld wordt. Dit is een tijd om los te komen van knellende banden en je autonomie op te eisen. Astrologisch gezien gaan we door het meest heftige moment ooit en zijn er grote doorbraken in tijdlijnen, shifts in het magnetische veld van de Aarde en het manifesteren van het Goddelijke Zelf. Lees meer in het artikel hierover…

Ik hoor er niet bij
Deze volle Maan in Ram van donderdag 1 oktober 2020 is een hele pittige. Het proces van diep loslaten van het oude dat is begonnen met de nieuwe Maan, is rond de volle Maan enorm geïntensiveerd. De Maan staat samen met de kosmische wond Cheiron en dat laat zien dat de diepste oude wonden worden geheeld rondom het IK en een diep gevoel niet te kunnen voldoen aan wat er nodig is in de sociale omgeving met vrienden of groep waartoe jij behoort of waar je mee bent verbonden. Er kan een diep schuldgevoel zijn of schaamte hierover en een gevoel er niet bij te horen. Jij voelt je de vreemde eend in de bijt en dat wordt nu enorm zichtbaar en vooral voelbaar. Het is het proces van helemaal loskomen van deze omgeving, zodat je jouw unieke authentieke Zelf gaat vieren en leven. (Cheiron conjunct Maan in Ram 11de huis. Zwarte Maan in Ram conjunct Mars 11de huis.) 

Niet meer incasseren
Als jij wat bij jou vanbinnen leeft serieus neemt, dan stopt de sociale aanpassing of scheiden de wegen als dat nodig is. Maar het is ook heel goed mogelijk dat het loskomen van de sociale omgeving en het eren van jouw binnenwereld, oude patronen doet omkeren. Als er geen afhankelijkheid meer is en geen patroon van inhouden of constant incasseren van afwijzing (voortkomend uit afwijzing van jezelf), dan kunnen de verbindingen zuiver worden. Je stapt uit het gevecht en trekt niet iedere keer dezelfde patronen, mensen en situaties aan die je afwijzen, ontkennen en geen ruimte geven om jezelf te zijn. (Zwarte Maan in Ram conjunct Mars oppositie Priapus in Weegschaal conjunct Mercurius in Schorpioen 5de huis.)

Loskomen van knellende verbindingen
Als jij jouw gevoel en binnenwereld eer aan doet en serieus neemt, dan zal de omgeving jou dat ook terugspiegelen en kunnen vastgelopen verbindingen ineens nieuwe wendingen krijgen. Dat wat er in jou leeft krijgt een stem en daarmee eis jij dan jouw eigen autonomie op en kom je los van onbewuste maar knellende verbindingen en verplichtingen die je ooit bent aangegaan. Dan veranderen de omstandigheden of de wegen scheiden zich dan, zodat ieder zijn eigen weg kan gaan die jouw gevoel en binnenwereld wel dient. (Saturnus conjunct Pluto, Jupiter en Diamant in het 8ste huis in Steenbok Apex van t-vierkant tussen zwarte Maan in Ram conjunct Mars 11de huis en t-vierkant met Priapus in Weegschaal conjunct Mercurius in Schorpioen in het 5de huis.)

Woordenstrijd
Collectief is deze beweging ook actief. We zien een enorme verdeeldheid rondom het coronabeleid. Ieder heeft zo zijn eigen kijk op het geheel en door het onduidelijke beleid van de overheid wordt de situatie er niet veiliger op. In Nederland moeten winkeliers zelf de discussie aangaan met de klanten om een mondkapje te dragen als zij dat willen, terwijl het niet verplicht is. Ik vermoed dat dit en andere situaties mogelijk spanningen gaan geven die uit het niets een negatieve woordenstrijd vanuit angst, macht en controle doet losbarsten. Of dat er heftige grenzen getrokken moeten worden om uit intense en angstige situaties te blijven. Maar de verdeel en heers technieken door autoriteiten en woordenstrijd om gelijk te krijgen of de juiste kennis in pacht te hebben, zullen waarschijnlijk de komende weken aan de orde van de dag zijn met Mercurius in Schorpioen. (Saturnus conjunct Pluto, Jupiter en Diamant in het 8ste huis in Steenbok sextiel Neptunus in het 10de huis. Saturnus conjunct Pluto, Jupiter en Diamant in het 8ste huis in Steenbok Apex van t-vierkant tussen zwarte Maan in Ram conjunct Mars 11de huis en t-vierkant met Priapus in Weegschaal conjunct Mercurius in Schorpioen in het 5de huis. Mercurius in Schorpioen 5de huis oppositie Uranus in Stier 11de huis.)

Pittige retrograde Mercurius periode
Vanaf 14 oktober tot aan 3 november gaat Mercurius retrograde lopen en dit terwijl deze planeet in Schorpioen staat. Dit betekent een hele pittige retrograde periode van Mercurius. Als Mercurius retrograde loopt, dan keert alles wat verbonden is met Mercurius zich naar binnen. Mercurius regeert over alles wat beweegt en met overdracht te maken heeft, zoals het verkeer, handel, communicatie, overdracht van informatie enzovoort. Een retrograde periode vraagt om intern in je eigen omgeving of in jezelf de situatie op orde te brengen. Als deze verbinding naar binnen met jezelf er niet is, dan lopen deze situaties vast. Als er controle is op de buitenwereld die op een manipulatieve manier verwoord wordt en er geen zelfreflectie is, dan ontstaan er met Mercurius in Schorpioen strubbelingen en niet zomaar strubbelingen. Dat kan diepgaande ellende betekenen. Deze kracht brengt namelijk transformatie in alle situaties waar Mercurius over regeert en als de transformatie niet kan stromen, maar situaties zijn vastgezet, dan komt er een terugslag van deze macht en controle. Dan keert deze kracht zich tegen jezelf of tegen het bedrijf, bestuur of overheid die de situatie heeft gecreëerd en in standhoudt.

Heftigste astrologische samenstand ooit
Het is een pittige periode die zich aan het ontvouwen is en die we ook nog in gaan de komende maanden en misschien zelfs komend jaar. Afgelopen week was astrologisch gezien het diepste punt van de heftigste samenstand van planeten, OOIT. Saturnus stond exact samen met Pluto in Steenbok en ook in de verticale klimming stonden ze exact in lijn (parallel) en daarnaast staat Saturnus vanuit de Aarde gezien stil, omdat deze na een tijdje achteruit te hebben gelopen (retrograde) vanaf 29 september 2020 weer vooruit gaat lopen (direct). Op zo’n moment is de planeet het krachtigst. En dan is er nog een samenstand met Jupiter die alles uitvergroot en de astrologische ‘Diamant’ die de diepst mogelijke bewuste aanwezigheid vraagt voor de integratie van je authentieke Zelf op Aarde. Dit alles bij elkaar heeft de kracht van Saturnus naar nieuwe niveaus getild en nieuwe scheidingen, verbindingen en bewustwording gebracht op de gebieden waar Saturnus over heerst. Saturnus heerst over grenzen, vormkracht en structuur, verantwoordelijkheid, autoriteit (ook bestuurders, gezagdragers), autonomie en authenticiteit. (Op 24 september 2020 stonden Saturnus en Pluto in een parallel en op 26 september stond deze planeten in de conjunctie.)

Magnetische poleshift?
Deze krachten hebben ook effect op onze planeet en ook daar zijn structuur veranderingen bezig. Er wordt al vele jaren een magnetische poolshift verwacht. We zien al een paar jaar dat de magnetische polen bij de noordpool zijn gesplitst in twee polen en sinds een paar maanden zien we bij de zuidpool dat de onbalans ook bij Zuid-Amerika zichtbaar wordt. Voor de kust van Zuid-Amerika is een groot gat in het magnetisch veld (South Atlantic Anomaly) dat steeds groter wordt en dit gat is de laatste maanden met hoge snelheid naar de kust van Afrika aan het migreren. De magnetische zuidpool is al een lange tijd richting Australië aan het bewegen. En de voorspellingen zijn dat met een ‘poleshift’ de ene pool boven Siberië en die bij Australië bij elkaar gaan komen bij Indonesië. De laatste shift in de magnetische polen was 780.000 jaar geleden en volgens de experts zijn we al meer dan twee keer over tijd voor deze ‘poleshift’.

Veranderingen
Vanaf 24 tot eind september waren de heftigste zonnestormen van het afgelopen jaar actief en dat tegelijkertijd met de intense stand van Saturnus. Ook het magnetisch veld was de afgelopen weken enorm uit evenwicht en het is mogelijk dat dit zal gaan doorzetten. Ik heb hierover een artikel geschreven met de feitelijke elektromagnetische metingen (grafieken) en uitleg erbij. Dit is de link naar het artikel: https://inzichten.com/elektromagnetische-update-woensdag-23-9/ Ik vermoed dat de poleshift met deze krachtige astrologische stand die ook regeert over structuren, nu definitief zijn nieuwe authentieke vorm gaat zoeken. Hoe dit er uit gaat zien weten ook de experts niet, maar energetisch is dit wel intens, omdat wij mensen energetisch en fysiek in de basis opgebouwd zijn met elektrische en magnetische frequenties en samenhang. Je kunt op mijn website bij de ‘Elektromagnetische updates’ dagelijks lezen over de elektromagnetische verstoringen en wat je kunt doen om weer in evenwicht te komen. https://inzichten.com/category/elektromagnetische-updates/

Correctie gezagdragers
Voor het collectief betekent deze intense astrologische stand van Saturnus met Pluto, Jupiter en Diamant, dat er doorbraken zijn voor dat wat werkelijk authentiek is en ware innerlijke autoriteit draagt. Vanuit die nieuw gevonden innerlijke rustige autoriteit is deze kracht niet te stoppen. Ik verwacht dus de komende tijd doorbraken in de zin en onzin rondom het coronabeleid. In oktober starten er vele rechtszaken tegen de overheid en gezagsdragers om bestuurlijke dwaling te corrigeren en zichtbaar te maken. Maar ook om nieuwe niveaus van individuele en collectieve verantwoordelijkheid te ontsluiten. (Saturnus conjunct Pluto, Jupiter en Diamant in het 8ste huis in Steenbok Apex van t-vierkant tussen zwarte Maan in Ram conjunct Mars 11de huis en t-vierkant met Priapus in Weegschaal conjunct Mercurius in Schorpioen in het 5de huis.)

De kracht van autoriteit doorgronden
Er is ook een nieuw soort scheiding en besef gekomen voor de krachten waar Saturnus over heerst. Ook nog in de verschillende lagen van het bestaan. Als iedereen zijn eigen authentieke stroom en vormkracht vindt, dan kunnen we vanuit rust met verschillende visies naast elkaar bestaan. Een natuurlijke autoriteit hoeft de ander niet te overtuigen of te controleren. Iemand die met natuurlijke autoriteit leeft, die zet de ander in zijn kracht op een manier die vrij is en de ander ook autonoom maakt. Dan zijn regels niet nodig, want dan is begrenzing en verantwoordelijkheid natuurlijk en verbonden met het hart. Dat is nu diep in het onderbewuste doorgedrongen en begrepen en zal zich de komende maanden gaan manifesteren. Eerst bij iedereen van binnen in zichzelf en de kleine kring er om heen en daarna ook in bedrijven, besturen en groepen. Dit heeft tijd nodig om door te dringen tot alle lagen van het bestaan, maar het kwartje is gevallen, de boodschap is innerlijk begrepen, dat laat deze volle Maan zien. (Saturnus conjunct Pluto, Jupiter en Diamant in het 8ste huis in Steenbok Apex van t-vierkant tussen zwarte Maan in Ram conjunct Mars 11de huis en t-vierkant met Priapus in Weegschaal conjunct Mercurius in Schorpioen in het 5de huis.)

Authentiek mens
Saturnus heerst over grenzen, tijd, vormkracht en structuur, verantwoordelijkheid, autoriteit (ook bestuurders, gezagdragers), autonomie en authenticiteit en het kan heel goed zijn dat je de afgelopen weken hierin nieuwe inzichten hebt gekregen. Of eindelijk situaties hebt weten te begrenzen of verlegde en verdraaide verantwoordelijkheden of autoriteit doorzag of bent opgestapt uit situaties die je uit je kracht halen. Of je eigen autoriteit hebt teruggehaald naar jezelf en daarmee hebt geclaimd en je vrijheid hebt teruggevonden. Kortom deze kracht van Saturnus inspireert ons om op eigen benen te staan, je eigen verantwoordelijkheid te dragen en daarmee je autonomie te leven als een authentiek mens uit een stuk. (Saturnus conjunct Pluto, Jupiter en Diamant in het 8ste huis in Steenbok Apex van t-vierkant tussen zwarte Maan in Ram conjunct Mars 11de huis en t-vierkant met Priapus in Weegschaal conjunct Mercurius in Schorpioen in het 5de huis.)

Doorbraak in manifesteren Goddelijke Zelf
Voor de bewuste mens is er een doorbraak bezig van het nieuwe autonome multi-dimensionale energielichaam dat je loskoppelt van de dualiteit van de Matrix. Je zou dit ook kunnen zien alsof deze groep in een andere tijdlijn terecht komt, maar buiten ruimte en tijd in het multi-dimensionale is er geen tijd, alleen het eeuwige NU. Maar er is wel een nieuwe doorbraak gekomen in de manier waarop tijd in de dualiteit functioneert. Door het loskomen uit de creatie van de dualiteit van de Matrix creëer je niet meer in de wereld, maar manifesteer je jouw bestaan. Helemaal autonoom en los van de wereld is alles wat nodig hebt aanwezig en dit is er al voor dat je het gewenst hebt of wist dat het nodig was. Dat is de nieuwe manier van leven als bewust kosmische mens. Daarin wordt in deze periode een grote doorbraak gemaakt. Mijn webinars zijn een goede omgeving om deze nieuwe doorbraken te openen in jezelf, want daar zijn de webinars ooit voor gestart: voor het van binnenuit laten ontvouwen van het nieuwe autonome multi-dimensionale energielichaam, zodat we de oorspronkelijke bedoeling van de Goddelijkheid in de Mens op een praktische manier kunnen gaan leven. (Saturnus conjunct Pluto, Jupiter en Diamant in het 8ste huis in Steenbok Apex van t-vierkant tussen zwarte Maan in Ram conjunct Mars 11de huis en t-vierkant met Priapus in Weegschaal conjunct Mercurius in Schorpioen in het 5de huis.)

©Manuela van der Knaap van www.inzichten.com

Het originele artikel (en meer informatie) is te lezen op https://inzichten.com/doorbraak-voor-het-authentieke-zelf/

Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com

Manuela van der Knaap
Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com