Cognitieve dissonantie

.............

Ik beschouw mezelf als een behoorlijk empathisch persoon. Als ik iemand zie lijden, stoort het me - veel. En de laatste tijd voelt het zeker alsof het er echt flink óp gaat. Voel je het ook?

Ik zal de krantenkoppen niet opnoemen, je hebt ze allemaal gezien. En ik weet dat sommigen van jullie die dit lezen, sommige van deze gebeurtenissen zelfs uit de eerste hand hebben meegemaakt!

Maar ik denk dat het belangrijk is om eraan te denken dat er dagelijks meer informatie naar iedereen wordt uitgezonden dan ooit tevoren in de geschiedenis. Dus zelfs als we nog niet samenwerken als een wereldwijd collectief, worden we ongetwijfeld collectief getroffen door het besef van heel veel leed.

Probleem is: hoewel deze tragische gebeurtenissen in ons zeker een diepe impuls oproepen om dingen in orde te maken, trekt de kracht of traagheid van "business as usual" ons al snel terug in de huidige situatie. Je barmhartige impuls, van praktische noodzaak, nooit echt tevreden of geuit. Ik geloof dat dit een zeer reële psychisch-emotionele frustratie veroorzaakt, resulterend in een soort collectieve cognitieve dissonantie.

cognitieve dissonantie (zelfstandig naamwoord, psychologie) - de onaangename spanning die ontstaat bij het kennisnemen van feiten of opvattingen die strijdig zijn met een eigen overtuiging of mening, of bij gedrag dat strijdig is met de eigen overtuiging, waarden en normen.

Cognitieve dissonantie gedijt in een veld van moment tot moment (vluchtig) bewustzijn, afgeleid door de noodzaak van business-as-usual. In deze context cultiveert dagelijks gebruik van de 13-Manenkalender (duurzaam) continu bewustzijn, wat de cognitieve dissonantie vermindert.

Met voortdurend bewustzijn wordt gedrag gemotiveerd vanuit een plaats van geheel-systeem-denken, inclusief de schommelingen in de tijd van dat systeem.

Een weloverwogen benadering van je relatie met Tijd is een belangrijke hulp bij het ontwikkelen van voortdurend bewustzijn. Zoals fysiotherapie om een geatrofieerde spier te versterken: in het begin lijkt het alsof er niets gebeurt, maar door volharding begint je arm weer te werken of kun je weer normaal lopen totdat je aan de slag bent!

Dat geldt ook voor de "Tijdtherapie" van de 13-Manenkalender. Na een tijdje oprecht gebruik te hebben gemaakt als een dagelijks hulpmiddel voor tijdwaarneming, begint het voortdurende bewustzijn te ontwaken. Hoe? Alle cycli zijn innerlijk consistent en wiskundig coherent, wat een betrouwbaar ritme of patroon oplevert dat een duurzame en stabiele basis wordt voor je geest en percepties.

Je kunt gemakkelijker dingen onthouden van 7, 13, 20, 28, 91, zelfs 260 dagen geleden! En nog belangrijker, je kunt ook sommige van je eigen onbewuste interne werkingen duidelijker beginnen waar te nemen en misschien zelfs een nieuw perspectief krijgen op de onbewuste patronen die zich op het wereldtoneel afspelen.

Omdat de kenmerken van de 13-Manenkalender cultureel neutraal zijn en niet 'gemerkt' door de geschiedenis ontwikkel je bovendien een ongeconditioneerd referentiekader (buiten de gebaande paden).

Je zult niet alleen ongevoelig zijn voor de betovering van "maandag", maar je hebt de mogelijkheid om opzettelijk een "Gele Magnetische Zaad" -dag of een "Rode Lunaire Slang" -dag of een 7-daagse "Gele week van rijping" te ervaren of een 28-daagse "Maan van Vorm". En dit roept een soort compassie op voor hoe de onbewuste programma's, zoals bijvoorbeeld "de maandagblues", ons allemaal beïnvloeden.

EN (bonus!) de codes en patronen in de 13-Manenkalender zijn niet willekeurig. Ze benaderen en communiceren de structuur, stroom, ritme en essentie van de enorme multidimensionale realiteit waar we in het algemeen geen contact mee hebben.

Daarom promoot ik de 13 Manen. Niet om je te helpen om het beëindigen van een relatie te rationaliseren of te beslissen wanneer je je haar wilt knippen - mwah, dit zou hetzelfde zijn als je laten zien hoe je een keukenmes als spiegel gebruikt, alleen omdat het een soort van reflectie geeft. Nee, ik neem de tijd om dit soort artikelen te schrijven en les te geven over de 13-Manenkalender om JOU hopelijk te helpen bij het cultiveren van voortdurend bewustzijn.

Omdat ik geloof dat wanneer we hier gezamenlijk aan werken, dit voor enige ventilatie zorgt, waardoor de druk wordt opgeheven die wordt veroorzaakt door collectieve cognitieve dissonantie (die helaas elk jaar vaker op extreem gewelddadige manieren explodeert).

Dus in plaats van steeds opnieuw toe te geven aan het verstikkende bedrog dat we hulpeloos zijn, zijn we met een vergroot bewustzijn beter uitgerust om de uitdagingen die voor ons liggen aan te gaan, individueel en collectief.

 

Origineel: Cognitive dissonance


Deze nieuwsbrieven zijn vertaald uit de Engelstalige artikelen van Jacob Ritmische Draak, verzonden naar zijn abonnees van de 13 Moon Calendar Essentials nieuwsbrief. Om je in te schrijven voor zijn nieuwsbrief (en gratis videocursus en meer), ga je naar www.newtimecourse.com

 Over de schrijver Jacob Rhythmic Dragon: Sinds 2002 bestudeert en gebruikt hij de 13-Manenkalender om zijn ervaring met TIJD radicaal te ontwikkelen. In zijn rol als directeur Communicatie voor de Foundation for the Law of Time, heeft hij talloze mensen van over de hele wereld geholpen om de 13-Manenkalender te leren kennen en om TIJD als magie en synchroniciteit te ervaren.