Iets dat mijn geit laat mekkeren

.............

Gegroet, mede-ontdekkingsreiziger van de kaart van Tijd die we de 13-Manenkalender noemen!

Heb je ooit een landkaart gekocht? Ben je ooit naar een nieuwe plek gereisd en wilde je de ligging van het land zien? Kaarten zijn erg handig, niet? Gevuld met specifieke, betrouwbare en relevante informatie! Een kaartenmaker zegt niet: "Weet je wat? Deze berg zou er hier veel beter uitzien. Of "ik denk het beter zou zijn als de snelweg zo zou buigen" en de kaart naar zijn zin verbouwen.

Nee, natuurlijk doet hij dat niet, want het doel van een kaart is om je nauwkeurig te helpen navigeren. De 13-Manen (Dreamspell) Kalender is zoiets. Het is een grondig geïntegreerd geheel-systeem kosmologie van Tijd en synchroniciteit, waaronder archetypische patronen en ritmes die de evolutie van leven en bewustzijn beschrijven, en nog veel meer!

Van Draak (Geboorte) tot Zon (Verlichting) en weer terug... Van Magnetisch (Doel) tot Kosmisch (Transcenderen) en weer terug... Dit werd niet in een opwelling bij elkaar gegooid, of gemaakt om in een speciaal daarvoor gemaakte doos te passen!

In principe ben ik enthousiast wanneer iemand iets creëert om hun mensen te informeren over de 13-Manenkalender. Maar ik raak een beetje (oke, veel!) geïrriteerd als ik nieuwe studenten zie die het gaan leren, en dan besluiten om het "te fixen" en een verwrongen versie aan de wereld verkopen.

Natuurlijk, wanneer je een kaart gebruikt, vindt je waarschijnlijk een kortere weg of speciale plekken waar je naar wilt terugkeren. Je kunt zelfs iets vinden dat niet op de originele kaart ligt, zoals een verborgen stroompje of een favoriete boom en ze op je kaart markeren. Maar daarbij zou je voorzichtig zijn om het landschap dat de kaart beschrijft niet te veranderen of te verbergen, toch?

Nou, fundamentele veranderingen maken in de structuur van de 13-Manenkalender is als het toevoegen van waterbronnen die niet bestaan of het verwijderen van degenen die wel bestaan! Nog erger, als je deze "verbeterde" kaart verkoopt, kun je net zo goed een opgekrikt GPS-systeem aansmeren dat je klanten elke keer in het midden van nergens laat belanden, ver van hun bestemming!

Wat betreft de 13-Manenkalender als instrument voor het cultiveren van kosmische opvattingen, zal het aanleren van een radicaal vervormde versie alleen maar je leerlingen verwarren en belemmeren om de echte waarde ervan te vinden en de ware diepte te bereiken.

Er zit meer in de 13-Manenkalender dan op het eerst oog lijkt. Als je echt naar de essentie ervan wilt, naar het spannende gedeelte, moet je het gebruiken zoals het is. Dit vereist een kleine discipline van de geest. In feite moedigde Jose Arguelles iedereen aan om die de 13-Manenkalender volgt, om ook meditatie te beoefenen. Meditatie zal je helpen om de dingen duidelijk te zien (en te waarderen!), zoals ze zijn.

Dit alles kan in tegenspraak klinken met mijn vorige artikel waarin ik nieuwe studenten aanmoedig om hun eigen betekenis te vinden binnen de codes van de kalender. Maar... het gebruiken van de codes van de 13-Manenkalender en het toepassen ervan op je eigen subjectieve ervaring is heel anders dan het naar eigen wens aanpassen, en het dan opstellen als een autoriteit die iedereen zou moeten volgen (of voor betalen!).

De 13-Manenkalender is zeer precies geformuleerd en heeft in z'n bestaande vorm zo veel facetten om te verkennen! Extra's hieraan vastplakken zou zijn als het toevoegen van 12 coupletten aan Bob Dylan's "Everything is Broken". Het verdraaien ervan het zou zijn als het verklaren dat Beethoven's "Ode To Joy' niet in D-mineur moet zijn! En het onderwijzen van een verdraaide versie is als een gewichtstrainer die haar student vertelt om de 'deadlift' alleen met haar lage rugspieren te tillen! Haar student zal er zeker niet van profiteren en zelfs gewoon opgeven...

Dus, laat de 13-Manenkalender je creativiteit inspireren! Maar voor de liefde van alle goede en waarachtige dingen, verander het dan niet in iets dat het niet is! Het systeem van de 13-Manenkalender is geheelomvattend en geïntegreerd. Verdraai een deel ervan en je zal het grotere plaatje missen. Om een metafoor gebruiken: Beschadigd zaad geeft geen fruit.

Ontwikkel je relatie met de 13-Manenkalender zoals dat met een persoon, waar je het accepteert zoals het is. Zo'n relaties geven hoe dan ook meestal meer voldoening!

 

Origineel: Something that gets my goat

 

Deze nieuwsbrieven zijn vertaald uit de Engelstalige artikelen van Jacob Ritmische Draak, verzonden naar zijn 13 Moon Calendar Essentials nieuwsbrief. Om je in te schrijven voor zijn nieuwsbrief (en gratis videocursus en meer), ga je naar www.newtimecourse.com

 Over de schrijver Jacob Rhythmic Dragon: Sinds 2002 bestudeert en gebruikt hij de 13-Manenkalender om zijn ervaring met TIJD radicaal te ontwikkelen. In zijn rol als directeur Communicatie voor de Foundation for the Law of Time, heeft hij talloze mensen van over de hele wereld geholpen om de 13-Manenkalender te leren kennen en om TIJD als magie en synchroniciteit te ervaren.