De heilige dag

.............

Hier gaan we weer mensen. Tijd om weer vrolijk op gang te komen voor het jaarlijkse programma van de "feestdagen", met al zijn vertrouwde schouwspelen, geluiden en... LIEDJES! Geen grap, op de ochtend dat we dit artikel begonnen (Blauwe Resonante Nacht, Zelfbestaande Maan 16 - alias 2 november) kwamen we niet eens het ontbijt door zonder een reeks kerstliedjes die door het amfitheater van onze geest denderden. Het is 't kerstigste seizoen van allemaaaal

Elk jaar echoën dezelfde melodieën door talloze luidsprekersystemen en weerkaatsen door de hoofden van miljoenen, zo niet miljarden mensen. De vertrouwde decoraties worden weer afgestoft en opgehangen in zowat elke stadsstraat. Hoe vreemd dat deze jaarlijkse rite zich gedrag uitlokt dat varieert van sacramentele plechtigheid tot bombastische bacchanalia...

Neem alsjeblieft niet mijn toon aan als hoon of minachting voor tradities die voor jou heel betekenisvol kunnen zijn. Ik beoog eenvoudig om het onbewuste bewust te maken. We versieren ons huis ook elk jaar met een kerstboom en de verwonderde blik van onze zoon over de lichten en kleuren zijn het enige excuus dat ik nodig heb om het te doen.

Natuurlijk nemen mensen van het christelijk geloof deze tijd in acht om de geboorte van hun Verlosser te vieren: Jezus Christus. Maar wat veel mensen niet weten, is dat de moderne vorm van 'Kerstmis' net als een Frankenstein is met een kerstman-gezicht, een mengelmoes van symbolen en mythen uit vele verschillende culturen. Dat is op zich geen probleem, maar de sleutel is om je bewust te zijn van waarom we iets vieren of deelnemen aan zoiets.

Als er een diepere betekenis is waarom je een cyclisch ritueel viert, kan dit diepgaand verjongend en inspirerend zijn - je focus nog een keer scherpen om je visie voor jouw leven beter te zien. Maar door over-commercialisering worden tradities zoals Kerstmis alomtegenwoordig: bijna elk bedrijf profiteert van de gelegenheid voor weer een nieuwe uitverkoop.

En zo wordt iedereen gebombardeerd met de mythes van gecommercialiseerde tradities, zelfs degenen voor wie het ritueel misschien geen diepere betekenis heeft. Voor veel mensen betekent welke feestdag dan ook, extra stress en extra kosten als de druk om "cadeautjes te kopen" (waar elke feestdagen-reclame over gaat) de collectieve psyche overstelpt.

......... wordt nog aan gewerkt...........

 

Origineel: The holy day


Deze nieuwsbrieven zijn vertaald uit de Engelstalige artikelen van Jacob Ritmische Draak, verzonden naar zijn 13 Moon Calendar Essentials nieuwsbrief. Om je in te schrijven voor zijn nieuwsbrief (en gratis videocursus en meer), ga je naar www.newtimecourse.com

 Over de schrijver Jacob Rhythmic Dragon: Sinds 2002 bestudeert en gebruikt hij de 13-Manenkalender om zijn ervaring met TIJD radicaal te ontwikkelen. In zijn rol als directeur Communicatie voor de Foundation for the Law of Time, heeft hij talloze mensen van over de hele wereld geholpen om de 13-Manenkalender te leren kennen en om TIJD als magie en synchroniciteit te ervaren.