Kies je eigen avontuur

.............

Eén van de meest gestelde vragen die ik hoor over de codes van de 13-Manenkalender is "Wat betekent het?"

Mijn positie hierover is stevig geworteld in het domein van JijBepaaltDeBetekenis: ver, ver weg van het land van LaatMeJouwErvaringVoorJeDuiden.

De 13-Manenkalender is een 'tool'. Het is een systeem. Het is een medium. Het is een sjabloon. Zeker, je zou deze mal kunnen gebruiken om een "13-Manenkalender Reading Service" te starten, mensen vertellen welke betekenis zij eruit zouden moeten krijgen. Velen hebben dit gedaan. En met respect en liefde voor hen: Mijn persoonlijke begrip is dat de 13-Manenkalender een instrument is voor collectieve evolutie door persoonlijke bekrachtiging. Als wijzelf niet groeien en onszelf transformeren als gevolg van het toepassen ervan, missen we echt waar het om gaat.

Je kunt je zeker aanmelden voor een 'reading' en een inspirerende ervaring hebben. Maar ik zou je aanmoedigen om niet daar te stoppen: duik dieper in je eigen ervaring en je zult er veel meer uit krijgen!

Bijvoorbeeld: Ik schrijf me in voor een rustieke bergtocht om meditatie te leren. Ik woon alle lezingen bij en knikt zacht naar de woorden van onze leraar. Ik zit als een schitterende Boeddha, in stille meditatie met mijn mede-tocht-gangers, een blik van diepzinnige waardigheid op mijn gezicht... Maar als ik na de retreat weer thuis ben, maak ik geen tijd vrij om te mediteren. Ik doe het gewoon niet.

Helaas heb ik mezelf de vruchten ontzegd van mijn inspanningen. En nu rotten die vruchten gewoon weg! Ze ontbinden en verrijken de grond weer en voeden uiteindelijk de groei van ander fruit. Hopelijk zal ik het de volgende keer (als er een volgende keer komt) in alle rijpheid en met voldoening verslinden!

De 13-Manenkalender is vergelijkbaar in de zin dat je het elke dag moet gebruiken en werken om het te begrijpen zoals het is, als je er een soort van betekenis (of waarde!) uit wilt halen. Je moet erover denken, ernaar kijken, het bevragen, bestuderen. Er moet op z'n minst een kleine inspanning zijn van jouw kant om het in je dagelijks leven te integreren.

Dus, als het een Gele Magnetische Mens-dag is die zegt: "Ik verenig om te beïnvloeden" is er geen enkel correct en absoluut antwoord op wat dat betekent. Ieder persoon heeft een unieke ervaring, in unieke omstandigheden, met een uniek perspectief. De code 'Ik verenig om te beïnvloeden' is er voor JOU om over na te denken in de zin van wat er in JOUW leven gebeurt. Zo is de 13-Manenkalender een instrument voor zelfbekrachtiging.

Begin met de basis van de 13-Manenkalender te leren kennen. Oefen je in het tekenen van alle symbolen tot je ze uit je hoofd kunt tekenen; je kunt zelfs je eigen stijl hierin vinden, zoals toen je leerde schrijven. Leer de sleutelwoorden voor alle zonnezegels, galactische tonen, enz. van buiten. Nadat je de fundamenten onder de knie hebt, kun je je eigen gevoeligheid daarin aanbrengen - zoals een muziekinstrument, nadat je alle toonladders hebt leren spelen.

Wanneer jij de betekenis bepaalt in jouw leven, is dat een daad van zelfbekrachtiging. De 13-Manenkalender biedt een methode om je interne kompas te versterken door middel van een ritme van gecodeerde cycli binnen cycli, waardoor een langdurige zelfreflectieve dialoog in een steeds bredere context wordt aangeboden.

Enkele jaren geleden gebeurde er iets in mijn familie dat diep en pijnlijk was. Een lieve vriend troostte ons en ze gaf ons het beste advies dat ik ooit kreeg om te kunnen omgaan met dingen die gebeuren, die je gewoon maar niet kunt begrijpen. Vanuit haar 100-jarige wijsheid zei ze: "alles wat we jezelf moet vertellen om er vrede mee te hebben en verder te gaan met je leven: hou dat maar aan!"

Je kunt je brein uitwringen als een natte lap met vragen zoals 'Waarom is dit gebeurd? Wat betekent dat? "Tenzij jij jezelf toestemming en de kracht geeft om zelf het antwoord te bepalen.

Uiteraard is dit niet bedoeld voor ons als een slogan om lekker in onze eigen veronderstellingen te blijven hangen, want als je dit zelfs leest, bent je waarschijnlijk niet de soort persoon die wil stilstaan en nooit wil groeien.

Wat ik eigenlijk wil zeggen, is dat je mag ophouden om aan jezelf te twijfelen en jezelf toestemming mag geven om het konijnhol te verkennen, zo je wilt. Je kunt de codes van de 13 Moon Calendar of de 13-Manenkalender gebruiken als een kaart of gids. Maar er zijn vele paden, deuren en wegen en ik denk dat als je ze met je eigen inwendig kompas onderzoekt, je een rijkere betekenis van je reis zult ontdekken.

 

Origineel: Choose your own adventure

 

Deze nieuwsbrieven zijn vertaald uit de Engelstalige artikelen van Jacob Ritmische Draak, verzonden naar zijn 13 Moon Calendar Essentials nieuwsbrief. Om je in te schrijven voor zijn nieuwsbrief (en gratis videocursus en meer), ga je naar www.newtimecourse.com

 Over de schrijver Jacob Rhythmic Dragon: Sinds 2002 bestudeert en gebruikt hij de 13-Manenkalender om zijn ervaring met TIJD radicaal te ontwikkelen. In zijn rol als directeur Communicatie voor de Foundation for the Law of Time, heeft hij talloze mensen van over de hele wereld geholpen om de 13-Manenkalender te leren kennen en om TIJD als magie en synchroniciteit te ervaren.