Kleurenpraat

.............

Iets waartoe ik altijd aangetrokken word, is hoe sommige basiscodes van de 13-Manenkalender diepgaande meditaties geven over het menselijk bestaan. Slechts door de patronen te bekijken van een selectie van de 13-Manenkalender, en ze zelfreflectief toe te passen, komen enkele interessante principes aan het licht!

Eén van mijn favoriete voorbeelden hiervan zit in de 13-Manenkalender basisvolgorde van vier kleuren: rood, wit, blauw en geel. Over het algemeen is dit een cyclus van vier dagen, zoals een Rode Draak, Witte Wind, Blauwe Nacht en Geel Zaad. Het kan ook gezien worden als de vier weken van elke 28-daagse Maan, Rode Week (Dagen 1-7), Witte Week (Dagen 8-14), Blauwe Week (Dagen 15-21) en Gele Week 4 (Dagen 22-28).

Elk van de vier kleuren hebben unieke eigenschappen:

Rood (Oost) Initiëren - Kennis
Wit (Noord) Verfijnen - Bescheidenheid
Blauw (West) Transformeren - Geduld
Geel (Zuid) Rijpen - Kracht

Dezelfde vier kleuren hebben ook een unieke relatie tot elkaar:

“Analoge” (ondersteunende) relatie:
Rood + Wit;
Blauw + Geel

“Antipode” (uitdagende/versterkende) relatie:
Rood + Blauw;
Wit + Geel

“Occult” (verborgen/onverwachte) relatie:
Rood + Geel;
Wit + Blauw

Als we deze relaties simpelweg toepassen op een paar van de code-woorden van de kleuren (zoals Kennis, Bescheidenheid, Geduld en Kracht) - sommige simpele doch diepgaande principes ontstaan samen met een elegant type van "galactische leer." Observeer:

Ondersteuning

Kennis ondersteunt Bescheidenheid
Bescheidenheid ondersteunt Kennis
Geduld ondersteunt Kracht
Kracht ondersteunt Geduld

Uitdaging/Versterkend

Kennis daagt uit/versterkt Geduld
Geduld daagt uit/versterkt Kennis
Bescheidenheid daagt uit/versterkt Kracht
Kracht daagt uit/versterkt Bescheidenheid

Onverwacht/Verborgen

Kennis is verborgen in Kracht
Kracht is verborgen in Kennis
Bescheidenheid is verborgen in Geduld
Geduld is verborgen in Bescheidenheid

Dit is slechts een voorbeeld van hoe een paar patronen van de 13-Manenkalender een fascinerend konijnenhol kan worden! Je zou bijvoorbeeld deze zelfde logica kunnen toepassen op de andere sleutelwoorden voor de kleuren: initiëren, verfijnen, transformeren, rijpen... Zoals, Initiëren en Verfijnen zijn wederzijds ondersteunend. Verfijnen en rijpen zijn wederzijds uitdagend/versterkend... (B.v, heb je ooit een artikel geschreven en je kunt maar niet stoppen met redigeren? De verfijning trekt naar de tegenovergestelde kant van het rijpen!)

Zoals je kunt zien, en zoals bij alle facetten van de 13-Manenkalender, is het konijnenhol zo diep als je wilt gaan.

Maar de sleutel hier is dit: Het volgen van de 13-Manenkalender creëert een weven in de tijd van gelegenheden om na te denken over dit soort fundamentele principes. Bijvoorbeeld, een langzame methode van het leren over kennis, bescheidenheid, geduld en kracht!

Hoe? Hier is een beetje huiswerk als je zo geïnspireerd bent:

Weet je nog hoe ik zei dat elke week gecodeerd wordt door een van de vier kleuren? En elke dagelijkse galactische signatuur een van de vier kleuren heeft? Welnu, je kunt dit gebruiken om te mediteren op de kleur van de dag in relatie tot de kleur van de week. Bijvoorbeeld, als het een Gele dag is in de Rode week, is het een dag van Kracht in een week van Kennis. Of, als het een Rode dag is in de Rode week, heb je een dag van dubbele Kennis!

 

Experimenteer hiermee om te zien hoe het met je eigen leven synchroniseert.

 

Origineel: Colors Talk

 

Deze nieuwsbrieven zijn vertaald uit de Engelstalige artikelen van Jacob Ritmische Draak, verzonden naar zijn 13 Moon Calendar Essentials nieuwsbrief. Om je in te schrijven voor zijn nieuwsbrief (en gratis videocursus en meer), ga je naar www.newtimecourse.com

 Over de schrijver Jacob Rhythmic Dragon: Sinds 2002 bestudeert en gebruikt hij de 13-Manenkalender om zijn ervaring met TIJD radicaal te ontwikkelen. In zijn rol als directeur Communicatie voor de Foundation for the Law of Time, heeft hij talloze mensen van over de hele wereld geholpen om de 13-Manenkalender te leren kennen en om TIJD als magie en synchroniciteit te ervaren.