Tijd is Kunst

.............

Energie vermenigvuldigd met tijd is gelijk aan kunst. Dat is de formulering van de Wet van Tijd door Jose Arguelles, ook geschreven als T(E) = Art. "Tijd is kunst!"


Dit staat duidelijk in schril contrast met het populaire begrip "tijd is geld". En voor sommigen wordt de kreet "Tijd is Kunst" gewoon een excuus of een bevestiging voor wrok jegens geld. Maar de visie van "Tijd is kunst" vertegenwoordigt iets veel dieper dan zoiets als het vermijden van geld.

Energie vermenigvuldigd met tijd is gelijk aan kunst, als een fundamenteel kosmisch principe, impliceert dat het universum zelf een kunstwerk is. En dat geldt ook voor u, tot aan je perfect gevormde oogbollen die nu deze woorden lezen (of perfect gevormde trommelvliezen die naar uw schermlezer luisteren).

Wanneer je ver genoeg uitzoomt, is dit duidelijk. De spiraalvormige sterrenstelsels zijn bijzonder elegant in hun draaiing. Zoom een beetje dichter in en het is nog steeds adembenemend: ons zonnestelsel, concentrische ringen in harmonische balans. Zoom nog verder in en je ziet de verbluffend mooie planeet die ons gezamenlijke thuis is. Een prachtige blauwe edelsteen, gevuld met buitengewoon kostbare vormen van leven en energie. Door in te zoomen op microscopische niveaus kom je opnieuw onbeperkte orde en schoonheid tegen.

Hoe kunnen we niet concluderen dat deze elegantie zowel het doel als de middelen van het universum zijn in zijn talloze uitdrukkingen? Elegantie zelf drijft alles voorwaarts.

Op het zoomniveau van ons dagelijks leven lijkt TIME IS ART misschien een luxueuze, idealistische of utopische affirmatie te zijn. Woorden die je een goed gevoel geven, maar zonder inherente kracht om de wil te sturen.

Als "Tijd is kunst", dan is synchroniciteit het medium van "Tijdskunst". Door middel van synchroniciteit maken de kleuren, vormen, harmonieën, aroma's en zelfs smaken van de tijd zichzelf bekend. Nogmaals, uitzoomen naar de hoogst bekende niveaus van de kosmos, is tijd als kunst duidelijker te zien. De universele orde boezemt ons ontzag in met zijn schoonheid. Alles, elke laatste chemische reactie gebeurt precies op het juiste moment en precies op het juiste tijdstip om alles wat er is te creëren en te onderhouden.

Maar toch, op aarde, met een scheve standaard van tijdmeting (dat wil zeggen de Gregoriaanse kalender), wordt synchroniciteit een nieuwigheidje - een vluchtige gebeurtenis, een opwindende schok die ons wakker schudt van de dagelijkse sleur. Met elke synchroniciteit (vaak afgedaan als toeval), voelen we voor een kort moment een sprankelend levendig gevoel van verbinding met alles.

Maar vanuit het perspectief van de Wet van Tijd is synchroniciteit de universele norm. Mechanische en scheve tijdsnormen (die we, ahum, zelf hebben gecreëerd) hebben ons simpelweg versluierd voor dit feit. Stel je voor dat je een schilderij ging maken, maar elke keer dat je je penseel naar je verf verplaatst, deze zou verdwijnen. Dit is als kunstmatige tijd die ons gevoel van synchroniciteit verstoort.

Of je ging naar een band die je altijd live heb willen zien optreden, maar zodra ze het podium betraden, ontplofte het geluidssysteem. De kunstenaars zijn er, de geest van hun kunst is er, maar iets externs verhinderde dat het werd gedeeld...

De kunstenaar verheft, veredelt en ontwikkelt een cultuur. Kunst articuleert waarheden uit de diepere gebieden van het bewustzijn van de cultuur waaruit het ontstaat.

Gelijktijdig communiceert Tijd's Kunst iets met ons (en met alle bewustzijnspunten in het multiversum) vanuit de diepere gebieden van de multidimensionale kosmos waar we elk een deel van zijn. Om deze overdracht beter te ontvangen, hoeven we alleen onze relatie met de Tijd te veranderen en ons gevoel van synchroniciteit te cultiveren.

De 13-Manenkalender, als een elegant consistent raamwerk voor het omgaan met de Tijd, stelt ons in staat om voortdurend synchroniciteit te ervaren en geïnspireerd en gemotiveerd te worden door Tijd's Kunst. Net zoals het zien van een nieuwe kleur, maakt de normalisatie van synchroniciteit een directe waarneming en ervaring van TIJD IS KUNST mogelijk: energie vermenigvuldigd met tijd is gelijk aan kunst.

 

Origineel: Time’s art

 

Deze nieuwsbrieven zijn vertaald uit de Engelstalige artikelen van Jacob Ritmische Draak, verzonden naar zijn 13 Moon Calendar Essentials nieuwsbrief. Om je in te schrijven voor zijn nieuwsbrief (en gratis videocursus en meer), ga je naar www.newtimecourse.com

 Over de schrijver Jacob Rhythmic Dragon: Sinds 2002 bestudeert en gebruikt hij de 13-Manenkalender om zijn ervaring met TIJD radicaal te ontwikkelen. In zijn rol als directeur Communicatie voor de Foundation for the Law of Time, heeft hij talloze mensen van over de hele wereld geholpen om de 13-Manenkalender te leren kennen en om TIJD als magie en synchroniciteit te ervaren.