Is vrije wil een proces?

.............

Je hebt misschien gemerkt dat voor elke "Gele Mens" -dag de code-spreuk in de 13-Manenkalender zal zeggen: "Ik verzegel het proces of verwerking van vrije wil."

Ik vind dit fascinerend. Als vrije wil een proces is, betekent dit dat het deel uitmaakt van een grotere structuur. Ook impliceert elk proces insluiting, of een begin en een einde.

Wanneer je iets verwerkt, begin je het te verwerken, totdat het verwerkt is, dan ben je klaar. Iets wordt "verwerkt" totdat een of ander doel van de uitkomst is bereikt.

Opmerkend dat de Gele Mens slechts een van de 20 zonnezegels is, kunnen je horizonten worden verbreed om de vrije wil zelf te zien als gewoon een fractie van de Totaliteit van Alles Dat Is... De vragen die daarna kunnen volgen, verbreden onze horizon verder.

Uitzoomen om te kijken naar de hele cyclus/systeem/patroon/matrix van de 20 solaire zegels zou het profiel van een of andere kosmische structuur kunnen onthullen:

Inbreng van geboorte
Inbreng van adem
Inbreng van overvloed
Inbreng van opbloeiing

Opslag van levenskracht
Opslag van dood
Opslag van voltooiing
Opslag van elegantie

Proces van universeel water
Proces van het hart
Proces van magie
Proces van vrije wil

Uitbreng van ruimte
Uitbreng van tijdloosheid
Uitbreng van visie
Uitbreng van intelligentie

Matrix van navigatie
Matrix van eindeloosheid
Matrix van zelfopwekking
Matrix van universeel vuur

... spoelen en herhalen. (Altijd herhalen)

Deze vijf reeksen (inbreng, opslag, proces/verwerking, uitbreng en matrix) zijn de vijf tijdcellen - gedefinieerd in de Dreamspell: Journey of Timeship Earth 2013 als "een van de vijf eenheden gecreƫerd door de kracht van de vijfde macht die de vier kosmische wortelrassen codeert [rode initiators, witte verfijners, blauwe transformators, gele rijpers], zelf-circulerende basis van het Tijdschip; in combinatie met de dertien galactische tonen vormt het de basis van de 65 harmonischen van de Harmonische Index van het Boek van Kin."

Voor meer over de Harmonischen, zie de Star Traveler's 13 Moon Almanac of Synchronicity pagina 256.

En als je deze beschouwing wilt verdiepen, op pagina 257 van de Star Traveler's 13 Moon Almanac of Synchronicity zul je zien dat elk van de secties hierboven ook als volgt wordt gelabeld: Inbreng (informeren), Opslaan (onthouden), Proces (formuleren), Uitbreng (uitdrukken), Matrix (zelfregulering).

 

Origineel: Is free will a process?


Deze nieuwsbrieven zijn vertaald uit de Engelstalige artikelen van Jacob Ritmische Draak, verzonden naar zijn abonnees van de 13 Moon Calendar Essentials nieuwsbrief. Om je in te schrijven voor zijn nieuwsbrief (en gratis videocursus en meer), ga je naar www.newtimecourse.com

 Over de schrijver Jacob Rhythmic Dragon: Sinds 2002 bestudeert en gebruikt hij de 13-Manenkalender om zijn ervaring met TIJD radicaal te ontwikkelen. In zijn rol als directeur Communicatie voor de Foundation for the Law of Time, heeft hij talloze mensen van over de hele wereld geholpen om de 13-Manenkalender te leren kennen en om TIJD als magie en synchroniciteit te ervaren.