Hoe je het meeste
eruit kan halen

.............

SPECTRALE 10, KIN 248: GELE MAGNETISCHE STER - IK VERENIG OM TE VERFRAAIEN...

De 13-Manenkalender is een unieke kunstvorm op deze planeet. Het past eigenlijk niet in een bestaand vakje, maar vaak wordt het vergeleken met astrologie, tarot, I-Ching of andere vormen van divinatie.

Natuurlijk zitten al deze verschillende systemen ook in de 13-Manenkalender, maar dat komt omdat de 13-Manenkalender een sjabloon is, een matrix van synchroniciteit waar elk systeem, kalender of kosmologie op kan worden aangesloten.

Maar wat ik vaak zie, is dat mensen hun galactische signatuur opzoeken (zoals het vinden van hun "sterrenbeeld") en dat is het einde van hun verkenning van de 13-Manenkalender. Dat is echt wel jammer, vooral omdat ze daardoor wat van de magie missen!

Waar het "rubber het wegdek ontmoet" (Als iets bijna begint, serieus of uitgetest wordt, noot vert.), is door elke dag de 13-manenkalender te gebruiken. Zelfs al is het maar gewoon om te zien wat de galactische signatuur van de dag is.

De 13-Manenkalender, met zijn intrinsieke oneindigheid aan potentiële verbindingen en patronen lijkt veel op een brein, met zijn ontelbare synaptische verbindingspunten.

OK... laten we eens kijken of we dit duidelijker kunnen maken... Weet je nog die rode decoderbril van toen je kind was? Er stond een bericht in een soort rode sneeuwstorm, maar als je de bril opzette, zag je het bericht dat daarin schuilging. De 13-Manenkalender is net zoiets, maar in plaats van het onthullen van één specifiek bericht, openbaart het een specifiek bericht voor JOU dat tegelijkertijd universeel is.

Het universum is één verbonden geheel. Frequentie / vibratie is hier de grondslag van. De 13-Manenkalender helpt ons een zelfbestaande, samenhangende structuur te zien binnen al die vibraties. Om weer een andere metafoor te gebruiken: Dit lijkt op het afstemmen van je interne radio op een super-galactisch radiostation, waar DJ Heel-al al je favoriete liedjes draait!

Als je alleen maar je galactische signatuur opzoekt en daar ophoudt, is het alsof je op het radiostation belde en zei: 'Hoi DJ Heel-al! Ik ben Jan!' - EINDE UITZENDING. Maar DJ Heel-al stopt niet: nee, deze DJ zendt een universum aan synchroniciteit uit.

We hebben nóg een metafoor nodig. (Ik weet het, sorry voor al die metaforen, maar ik probeer hier iets subtiels en unieks uit te leggen - alsof ik je probeerde te vertellen hoe een abrikoos smaakt).

Het vinden van je galactische signatuur en dan stoppen, is alsof je een boek opent op de eerste pagina en ALLEEN naar het eerste woord op de eerste pagina kijkt en dan het boek weggooit.

De 13-Manenkalender is bedoeld voor dagelijks gebruik, zodat je die eerste zin kunt lezen, dan de eerste alinea, dan de eerste pagina kunt lezen - en je begint te zien waar het naartoe gaat. Het verbazingwekkende is, dat dit boek zoiets is als een soort 'kies je avontuur' boek: de mate waarin je ermee in contact staat, bepaalt het resultaat en bepaalt wat je er uit haalt!

 

Origineel: Get the most out of it

 

Deze nieuwsbrieven zijn vertaald uit de Engelstalige artikelen van Jacob Ritmische Draak, verzonden naar zijn 13 Moon Calendar Essentials nieuwsbrief. Om je in te schrijven voor zijn nieuwsbrief (en gratis videocursus en meer), ga je naar www.newtimecourse.com

 Over de schrijver Jacob Rhythmic Dragon: Sinds 2002 bestudeert en gebruikt hij de 13-Manenkalender om zijn ervaring met TIJD radicaal te ontwikkelen. In zijn rol als directeur Communicatie voor de Foundation for the Law of Time, heeft hij talloze mensen van over de hele wereld geholpen om de 13-Manenkalender te leren kennen en om TIJD als magie en synchroniciteit te ervaren.