Verbinden, mensen, verbinden!

.............

De 13-Manenkalender is een geheel-systeem of leermethode die voor allerlei doeleinden kan worden gebruikt.

Een van mijn favoriete toepassingen ervan is verbinding of interconnectiviteit: Mensen met elkaar verbinden; iedereen verbinden met de planeet, het zonnestelsel en melkwegstelsel. Het kan werken als een instrument om bewustzijn en gevoeligheid uit te breiden voor de waarheid van onze grotere plaatje: we zijn niet alleen [Naam] van [Plaats op Aarde] - we bestaan ín en zijn verbonden met een enorm universum!

Het uitgangspunt achter de 13-Manenkalender is dat alles intrinsiek verbonden is. Dit komt omdat het voortkomt vanuit het perspectief dat Tijd de universele factor van synchronisatie is. Wat betekent dat? Nou, als eerste: dit moment, nu, is precies hetzelfde moment als op Pluto of zelfs in een totaal ander zonnestelsel of melkwegstelsel. Het huidige moment synchroniseert ons met onze favoriete krater op Pluto's oppervlak (of enig ander punt in de oneindige ruimte).

Om tijd en ruimte niet te verwarren: Je kunt naar de nachtelijke hemel kijken en het licht zien van een ster die eeuwen geleden is overleden, waarvan het licht nu net onze planeet bereikt. Dit zien wij nu met onze ogen zien vanaf onze planeet, maar het is nog steeds NU hier (op aarde) en daar (waar die ster vroeger was). Als je direct naar dat punt in de melkweg zou gaan waar die ster vroeger was, is het nog steeds "nu".

Dit is een illustratie van waarom een van de uitgangspunten van de Wet van de Tijd is de snelheid van tijd is onmiddellijk oneindig. Het huidige moment is het enige medium in het universum dat alles meteen verbindt: alles dat is, bestaat in het huidige moment! (Misschien zelfs het verleden en de toekomst?)

Vanuit dit perspectief is alles inderdaad verbonden: door het huidige moment. De 13-Manenkalender is als een gereedschap of machine die wordt aangedreven door Tijd (b.v. het huidige moment) - in plaats van door kinetische energie, momentum of traagheid bijvoorbeeld.

Dus, als de 13-Manenkalender mensen een galactische signatuur geeft, biedt het een nieuwe context en een uiterst subjectief instrument om directe verbindingen met elkaar te vinden. Elke persoon begrijpt hun galactische signatuur op een unieke manier - en aangezien de galactische signaturen op enorm veel manieren wezenlijk onderling verbinden, biedt het een speelplaats voor nieuwe standpunten, het denken van nieuwe gedachten en voor verbinding met elkaar.

Wiskundig gebaseerd - waarin alles zijn getal heeft - kan de 13-Manenkalender gecodeerd worden in verschillende structuren en systemen. Bijvoorbeeld, de wavespell van 13 eenheden kan gebruikt worden als hulpmiddel om op nieuwe manieren om te gaan met de chromatische toonladder van 13 noten.

Eén zo'n wiskundige codering in de 13-Manenkalender is de 20-daagse cyclus die zo op de planeet Aarde wordt toegewezen dat elk van de 20 dagen "1/20ste" van de planeet codeert. Zoals getoond in dit plaatje, dat de "Planeet Holon" heet. (Holon, simpel gezegd, betekent "lichaam in tijd" - het is het fysieke lichaam van planeet Aarde, met een gecodeerde tijdcyclus van 20 regio's = 20 dagen).

Met behulp van deze kaart heb je gereedschap om systematisch ontwikkelen en verdiepen van je bewustzijn en vertrouwdheid met de gehele Aarde (of door gebruik van de gedetailleerdere kaart uit de derde les van mijn gratis video-les "7 manieren om de 13-Manenkalender te Belichamen en Toe te Passen").

Uiteindelijk wordt dit een mogelijkheid om wereldwijd bewustzijn uit te breiden of misschien nauwkeuriger: planetair bewustzijn - bewust worden van de gehele planeet waar je op leeft.

Misschien wil je een 20-daags experiment doen met behulp van de Planet Holon als een gids, beginnend vandaag: een Blauwe Hand-dag - die veel van de zuidelijke Stille Oceaan, waaronder de Hawaiiaanse eilanden, codeert. Misschien kunt je wat onderzoek doen over Hawaii en zijn geografie, of historische, culturele of actuele gebeurtenissen. Zoek wat Hawaiiaanse kunst uit of creëer een kunstwerk geïnspireerd door Hawaii. Of onderzoek het mariene leven in dat deel van de oceaan - wat jou dan ook inspireert...

Vervolgens ga je morgen naar de regio van de Gele Ster, dan de Rode Maan regio en ga verder tot het weer Blauwe Hand is - let op of maak notities van je ervaring. Zul je je meer verbonden gaan voelen met de hele planeet?

Origineel: Connect, People!

 

Deze nieuwsbrieven zijn vertaald uit de Engelstalige artikelen van Jacob Ritmische Draak, verzonden naar zijn 13 Moon Calendar Essentials nieuwsbrief. Om je in te schrijven voor zijn nieuwsbrief (en gratis videocursus en meer), ga je naar www.newtimecourse.com

 
Over de schrijver Jacob Rhythmic Dragon: Sinds 2002 bestudeert en gebruikt hij de 13-Manenkalender om zijn ervaring met TIJD radicaal te ontwikkelen. In zijn rol als directeur Communicatie voor de Foundation for the Law of Time, heeft hij talloze mensen van over de hele wereld geholpen om de 13-Manenkalender te leren kennen en om TIJD als magie en synchroniciteit te ervaren.