Natuurlijke Geest Meditatie

De oefening voor het ontwaken van de natuurlijke geest is buitengewoon eenvoudig. Het is de meest menselijke vorm en ervaring die er is en iedereen kan het doen. Je hoeft alleen maar stil te zitten, met rechte rug, zittend op een stoel met de voeten stevig op de vloer of op een kussen. Of je zit op een kussen met de benen over elkaar gevouwen in halve of hele lotushouding. Je ogen zijn licht geopend en kijken naar de vloer. Je kunt je handen op je knieƫn leggen, handpalmen naar beneden, of plaats je rechterhand op je linkerhand, handpalmen naar boven, op het niveau van je navel. Voel je innerlijke, wezenlijke waardigheid in deze houding.

De rug rechthouden is al wakker worden en wakker blijven. Welnu, in deze positie hoef je niets anders te doen dan te letten op je ademhaling. Adem op een normale manier. Zodra je je bewust wordt van je gedachten, zet je er een etiketje "denken" op, en als je uitademt, laat je de gedachten oplossen. Het doet er in het geheel niet toe wat de aard of inhoud is van de gedachten, gewoon loslaten. Op het precieze moment dat de gedachte is opgelost ligt de GAP (de 'tussenruimte') tussen de gedachten. Het is deze GAP waar je mee vertrouwd wilt raken en cultiveren. Het is het zaadje van de natuurlijke geest en de sleutel tot je ware, authentieke zelf.

Beoefen dit gedurende tenminste 15 minuten per dag en let op de subtiele verschuivingen in je waarneming en houding.
Mind the Gap!

N.B. "Mind the GAP" is een woordspeling, die alleen in het Engels opgaat... Mind is een verwijzing naar de geest en betekent ook "Let op...". GAP is een afkorting voor Galactisch Activeringspoortaal en een "gap" is ook een opening, gat, (tussen)ruimte, kloof, barst, interval, afstand, ravijn, stilte, hiaat, leegte...

@ 5 Moon Year (2010)
Foundation for the Law of Time

Originele pagina | Original page