Boodschapper van de Wet van Tijd
José Argüelles aka Valum Votan

Wellicht het meest bekend om zijn rol in het initiëren van de wereldbefaamde Harmonische Convergentie, de mondiale vredes-meditatie van 16-17 augustus 1987, was José Argüelles ook een van de grondleggers van het concept van de "Earth Day" (Dag voor de Aarde) en (h)erkend als de "Vader van het Whole Earth Festival" (Hele Aarde Festival), nu voor het 33e jaar op een rij in Davis, California.

Met een Ph.D. in kunstgeschiedenis en esthetiek van de Universiteit van Chicago (1969) omvatte José’s carrière als een leraar en professoraten aan de Princeton Universiteit, Universiteit van California Davis, het Evergreen Staat College, Olympia Washington, het Naropa Instituut, San Francisco Staats-university, de Universiteit van Colorado en de Union Graduate School.

Hij is zowel kunstenaar als auteur en onder zijn talrijke boeken de internationale bestsellers The Mayan Factor, Earth Ascending, Surfers of the Zuvuya, The Arcturus Probe en het onlangs gepubliceerde Time and the Technosphere: The Law of Time in Human Affairs. Inmiddels ook in de Nederlandse vertaling: TIJD EN DE TECHNOSFEER - DE WET VAN TIJD EN DE 13-MANENKALENDER.

Al spirituele zoeker bestudeerde José vele jaren het Tibetaans Boeddhisme met de bekende meditatie-meester Chogyam Trungpa Rinpoche, al voelt hij dat het belangrijk is om los te komen van alle georganiseerde religie en een -wat hij noemt- "terugkeer naar UR - de Universele Religie" op te richten.

Maar zijn grootste passie en meeste energie heeft hij toch wel gestoken in het pionierende onderzoek van het Maya-kalendersysteem. Sinds zijn visionaire ervaring als veertienjarige op de top van de Piramide van de Zon in Teotihuacan, Mexico in 1953, heeft hij beziggehouden met een levenslang onderzoek van de wiskunde en profetieën, die worden geassocieerd met de Maya-kalender.

Zijn onderzoek en het ontcijferen van de Maya-kalender heeft geresulteerd in een interactief spel genaamd "Dreamspell - the Journey of Timeship Earth 2013" (Dreamspell - de reis van Tijdschip Aarde 2013) en de Ontdekking van de Wet van Tijd. Volgens de Wet van Tijd zit de mensheid zo in moeilijkheden omdat ze is ondergedompeld in een foute en kunstmatige perceptie van tijd waardoor ze in versneld tempo afdwaalt van de natuurlijke ordening van tijd. Als remedie voor deze situatie stimuleert Argüelles de terugkeer naar een natuurlijke tijdscyclus door de regelmatige maateenheid van de Dertien Manen/28 dagen kalender.

Aangezien de eind-datum van de huidige Grote Cyclus van de Maya-kalender in het jaar 2012 is en om het slechtste scenario te overleven, dient de mensheid een omslag te maken naar natuurlijke tijd - en snel. Volgens Argüelles is de tijd voor deze omslag 25-26 juli 2004, de Grote Kalenderverandering, en roept hij de mensheid op om de huidige kalender te verwerpen en de natuurlijke Dertien Manen/28 dagen kalender te adopteren.

Op dit moment dienend als de President van de "Foundation for the Law of Time" (Stichting voor de Wet van Tijd) - de organisatie die deze zaak promoot - werd Argüelles op 3 maart 2002 op de top van de Piramide van de Zon in Teotihuacan geeërd als “Valum Votan, Closer of the Cycle” (Valum Votan, Sluiter van de Cyclus) door Negen Inheemse Ouderen en die hem een ceremoniële staf toekenden voor zijn inspanningen om de mensheid te helpen bewust te worden van de betekenis van 2012...

 

NB Dit stuk dient nog bijgewerkt te worden...


naar website
van 13moon.com
an affiliate website of tortuga.com:
International Hub of the Planet Art Network
©2004 SkyTime (00)1-800-596-0835 / skytime@13moon.com