Aarde

 

CABAN

 

De stam van de Rode Aarde heet "CABAN" in de Yucatec Maya-taal (spreek uit: Kabán). Traditionele vertalingen van Caban zijn onder andere "schildpad", "aardbeving", "verschuiving", "beweging" en "wierook".

Als de 17e van de 20 zonnestammen, wordt de betekenis van CABAN in de Mayan Factor van José Argüelles beschreven als: "Aarde, Aardekracht, Synchroniciteit, Kracht van Intelligente Synchronisatie".  

Volgens de Mayan Oracle  (van Ariël Spilsbury) zijn toegevoegde kwaliteiten/krachten/rollen van Caban o.a. "gecentreerdheid, resonantie van een vloeibare wereld en aanwijzingen volgend."

ROOD vertegenwoordigt de kracht van de OOSTELIJKE richting die de energie schenkt van INITIATIE.

Ons prachtige thuis, de Planeet Aarde, is een levende Biosfeer met een sacraal en voelend bewustzijn. Zorgend voor alles wat we maar mogelijkerwijs zouden willen of nodig hebben, is de Aarde een liefhebbende moeder voor alle soorten en levensvormen.

We mogen nooit vergeten, dat we ons kunnen gronden (aarden!) en steun kunnen vinden in onze Planeet als een bron van kracht en helderheid. Ze is altijd beschikbaar om onze gebeden te ontvangen en te beantwoorden, zowel die voor onszelf en al onze onze relaties, als onze gebeden voor Haar welzijn.

Het aanraken van de Aarde met onze handen of op blote voeten en ook het doen van visualisaties om ons "grondingskoord" (vanuit het wortelchakra van ons lichaam naar het centrale kristallen hart van de Aarde) te verbinden, helpt enorm om haar Levenskracht in onszelf als menselijke voertuigen te ontvangen. VERBINDT GEZWIND!!!

NAVIGATIE:   Waarheen ga je? Op welke weg ben je? Welke koers vaar je? Leidt het pad waarop je je bevind in de richting die je wilt reizen? Wat zeggen de tekens die zich rondom je manifesteren aan jou?

Ik kan het aanbevelen om de Aarde zelf om Begeleiding te vragen, hoe de fysieke/emotionele/spirituele omstandigheden in ons leven te NAVIGEREN.

EVOLUTIE is een natuurlijk proces. Het kan niet geforceerd worden, noch kunnen we controle uitoefenen op onze eigen evolutie. Het is onze wil en bereidheid om nieuwe begrippen en interpretaties te leren en te integreren, die ervoor zorgen dat we bewust worden van het ontvouwen van onze persoonlijke evolutie.  

Of je het gelooft of niet, SYNCHRONICITEIT is de normale manier waarop het Universum werkt. We zijn gewend geraakt om verrast te reageren door synchroniteiten of om ze als heel bijzonder en uniek te bestempelen, terwijl ze eigenlijk heel NATUURLIJK zijn!

Meestal zijn we ons niet bewust van de lopende Synchrone Orde van Bestaan -- de non-lineaire Goddelijke orkestratie die we "Leven" noemen. Soms komen we pas ná een gebeurtenis achter de reden waarom/hoe/wanneer het gebeurde...

En zoals de clichés zeggen: Alles is Perfect; Alles Gebeurt Met Een Bedoeling...

Laten we ons gedurende deze cyclus inzetten om te leven met het bewust beseffen hiervan!

Omdat ze zijn gecodeerd met de magie van de Mayaanse tijdswetenschappen, VERSTERKEN de cycli van de 13 Manen Kalender ons bewust gewaarzijn van de Synchrone Orde die de onderstroom vormt van onze dagen. Dat is de lol en het profijt van het volgen van deze kalender!

Al met al, tips die ons kunnen helpen om meer synchroniciteit bewuster te ervaren, zijn: volg de cycli van de 13 manen kalender, wen het jezelf zoveel mogelijk af op de mechanische klok te kijken, ben zo moedig om zo non-lineair mogelijk te zijn en, misschien wel de belangrijkste sleutel tot het ontwaken van je eigen synchrone mystieke kracht -- VOLG JE HART!

Laten we samen onze collectieve evolutie navigeren in bewuste synchronisatie met de levende Aarde Kracht!

 

(uit eerdere wavespeller)

 

Met dank aan: ©2005 SkyTime 1-800-596-0835 / skytime@13moon.com
Vertaald en bewerkt door Marjon