Aap

CHUEN

DE BLAUWE AAP WAVESPELL

Actie - "SPELEN"
Creatieve Kracht - "MAGIE"
Essentie/Functie - " ILLUSIE "

Tzolkin data:   Kin 131 - Kin 143

De stam van de  Blauwe Aap heet "CHUEN" in de Yucatec Maya-taal (spreek uit: Tsjoe'wen). Traditionele vertalingen van Chuen zijn onder andere "aap", "giller/flater", "ambachtsman", "schriftsteller", "Wever" en "Wever van Tijd".


Als de 11e van de 20 zonnestammen, wordt de betekenis van CHUEN in de Mayan Factor van José Argüelles beschreven als: "Aap, Artiest, Iemand die een streek levert/Fopper, Principe van Intelligente Co-Creatie van Hoger Leven".

Volgens de Mayan Oracle  (van Ariël Spilsbury) zijn toegevoegde kwaliteiten/krachten/rollen van Chuen, o.a. "onschuld", "onschuldige nieuwsgierigheid", "spontaniteit", "innerlijk kind", "humor", "ontwrichting" en "doorzichtigheid", "dolfijn-energie", en "energie als een prairiewolf".

BLAUW vertegenwoordigt de kracht van de WESTELIJKE richting die de energie schenkt van TRANSFORMATIE.

De Aap is een ambassadeur van Cosmo-Rama! De aap staat bekend om het weven van nieuwe patronen, constructieve oplossingen, artistieke expressie of uitvindingen in het leven; om het oplossen van rigiditeit en controle; om het brengen van verrassingen, onverwachte onderbreking of verandering en kosmische omleidingen! Werkelijk alles is mogelijk en de boodschap van de aap voor ons allemaal is dan ook NEEM JEZELF NIET ZO SERIEUS!!

Als we luchthartig en humoristisch kunnen blijven in de situaties in ons leven, hoe uitdagend en intens ze ook zijn, dan zullen we effectiever en vreugdevoller kunnen navigeren in ons leven.

In feite is Stress dodelijk. Daarom is het voor iedereen essentieel om de boel wat lichter te maken!!!

SPELEN

Spelen is een doorgaans een over het hoofd geziene factor van de Heelheid van het Leven. Dit is waarom kinderen veel wijzer zijn dan volwassenen, want zij blijven verbonden met de kracht van het SPELEN, gewoon voor de lol van het spelen, zonder agenda, zonder reden en zonder iets te winnen of te vergaren, gewoon om te spelen! Spelen werkt helend, bevrijdend en is goed voor het goddelijk kind in ons allen. Spel is in feite heilige communicatie met de Magie van het Leven.

Deze aap-cyclus nodigt ons uit om onze persoonlijke optelsom van werk + spel te evalueren en te zien; waar het nou werkelijk om gaat in ons dagelijks leven. Zijn we in balans? En zo niet, kunnen we dan misschien onze optelsom herzien, bewust en met liefde voor onszelf? Onze ziel de tijd en ruimte geven om te spelen helpt ons in feite in het vermogen om onszelf toe te leggen op ons werk, dus zelfs de rationele geest heeft reden tot spelen!

Zoals Ariel Spilsbury over Chuen schrijft: "Wanneer je vrijuit speelt, wordt de gewichtigheid er afgenomen van wie je denkt dat je bent, zodat er ruimte overblijft om alles te onderzoeken wat je werkelijk bent."

 

MAGIE

Ik zie pure magie in het wonder van het leven en de eindeloze, bescheidenmakende glorie van het Universum zelf!

Als je het hier niet mee eens bent, verklaar dit dan maar eens:
http://www.spacetelescope.org/images/

Het weefsel van het bestaan is magisch, ons immer-wenkend te ontvangen en van haar aanwezigheid te genieten. De kleuren van het leven, de voortreffelijke onderlinge verbondenheid van het Biosferische web van leven, de natuurlijke aanwezigheid van telepathie, de perfecte sacrale geometrie die al het leven verenigt; er komt geen eind aan de lijst van natuurlijke magie die ons omgeeft en binnen onszelf leeft!

Merk en voel de altijd-aanwezige magische aanraking van dit Universum, dat namens ons samenzweert om ons de liefdevolle lessen te bezorgen die we nodig hebben voor onze groei. Laten we ons richten op deze natuurlijke aanwezigheid van Magie en diepere inzichten en ervaringen uit te nodigen om deze natuurlijke betovering te laten dagen in ons leven.

ILLUSIE

De Aap herinnert ons te spelen met de illusie's in ons leven, zodat we er niet in vast komen te zitten of erin verzanden. De Aap raadt aan afgestemd te blijven op de waarheid van de goddelijke, onzichtbare wereld, die deze wereld van vorm tot leven brengt, dat wat ons met elkaar en *alle momenten* verbindt, voorbij de illusies van afscheiding. Dit weten schenkt ons Verheffing - brandstof voor vertrouwen en glimlachen!

Is in feite niet de hele schepping een Goddelijk Spel?!?! In de Indiase Vedische traditie, vertaalt het woord "Maya" zich als "illusie die zich maskeert als schijnbare realiteit." Net zoals het woord "Leela" betekent "Goddelijk Spel van het Zelf; De Sport van God; De Dans van Bewustzijn." Tot ziens in het zich ontvouwende Spel van de Kosmos!

 

MOMENTEEL REIZEN WE DOORHEEN DE MYSTIEKE KOLOM:


Op Rode Zelfbestaande Draak; Kin 121, gingen we een 20-daagse periode in die bekend staat als de MYSTIEKE KOLOM. De laatste dag van deze cyclus is Gele Planetaire Zon, Kin 140.

Dit is de centrale kolom van de Tzolkin Matrix (de 7e kolom), bekend als de ruggengraat van de hele energie-module van 260 eenheden. Wanneer we denken aan onze ruggengraat, denken we natuurlijk ook aan hoe onze 7 energiecentra/chakra's aan dat centrale kanaal liggen. Deze tijdsperiode van 20 dagen maakt duidelijk de kracht kenbaar van het getal 7: kanaliseren/ mystieke kracht/ resonantie/ afstemming.

Gedurende deze tijdsperiode wordt eveneens aangeraden om zo veel mogelijk bewust te zijn van het "Zuvuya" principe - met andere woorden, je zo bewust als mogelijk te zijn van het "Geheugen-circuit die alle dingen doet terugkeren naar zichzelf". De Zuvuya kun je zien als een 8, het oneindigheidssymbool waarin de energie altijd in twee richtingen tegelijkertijd stroomt. Verleden en Toekomst stromen altijd door het Nu. Het Zuvuya-principe is altijd werkzaam. Ervaringen zoals voorgevoel, innerlijk weten, déjà vu's, telepathie, verbinding met de droomstaat, enz. zijn allemaal voorbeelden van het bewust ervaren van de Zuvuya.  

 

RIJKELIJK VLOEIENDE BLAUWE TRANSFORMERENDE ENERGIE:

DE CYCLUS VAN DE BLAUWE AAP WAVESPELL IS DE DERDE WAVESPELL VAN HET 52-DAAGSE "BLAUWE WESTELIJKE KASTEEL VAN VERBRANDING". 

Als de 11e wavespell van de Tzolkin, is de wavespell van de Blauwe Aap altijd de derde TRANSFORMERENDE wavespell van het 3e Kasteel van Tijd: "Het Blauwe Westelijke Kasteel van Verbranding". Ik denk dat dit is vanwege de intensiteit van de 4 wavespells binnen dit Kasteel.

Eerst brengt de Rode Slang 10 portalen op een rij, dan draagt de Witte Spiegel Wavespell ons de centrale, 'mystieke kolom' binnen (het gebied van pure potentie en versmelting van alle tijden tot in zuivere, tijdloze magie) - die eindigt in het precieze middelpunt van de Tzolkin, kin 130.  

Dan begint de Blauwe Aap Wavespell precies op dat punt, kin 131, nog steeds reizend in de mystieke kolom en als laatste bezorgt de Gele Zaad Wavespell weer een andere ronde van 10 portalen op een rij!  

Dit kasteel van Verbranding is geen grap!   Laten we onze ego's verteren, onze angsten, onwaarheden, begrenzingen en onze oude huid afleggen!


(Een kasteel van tijd verwijst naar een groepering van 4 wavespells, van elke kleur één, die een 52-daagse (13 x 4) tijdsperiode creëren waarin de krachten van de 4 wavespells cumulatief samenwerken om bepaalde lessen en initiaties brengen. Binnen elke Tzolkin zijn er 5 kastelen van tijd, 52 x 5 = 260 dagen)

 

TIJD IS GEEN GELD - TIJD IS KUNST!
Verander je kalender naar die van 13 Manen/28 dagen.
Draag bij in onze re-harmonisatie met het Levende Universum!

XA TA ZAC XA TA AMAC -  OPDAT ER VREDE MAG ZIJN IN UW AANWEZIGHEID

 

(uit eerdere wavespeller)

Met dank aan: EdenSkyTime - skytime@13moon.com