Hand

 

MANIK

 

Als de 7e van de 20 zonnestammen, wordt de betekenis van MANIK in de Mayan Factor van José Argüelles beschreven als: "Hand, Vastgrijpen, Afronding, Kennis van de Kracht van Voltooiing, Realisatie van Eindigheid van Fysiek Wezen."

Een andere aanwijzing voor Manik is: "Door Vaardigheid Worden Alle Dingen Getransformeerd."

Toegevoegde kwaliteiten van Manik, die gepresenteerd worden in de Mayan Oracle  (van Ariel Spilsbury) zijn o.a. "portaal" en "opening".

BLAUW vertegenwoordigt de kracht van de WESTELIJKE richting die de energie schenkt van TRANSFORMATIE.

Blauwe Hand vertegenwoordigt de kracht om te bereiken, te volbrengen, tot stand te brengen en te manifesteren met de aanwezigheid en vaardigheid van onze twee handen! Blauwe Hand vraagt ons te incarneren, vorm te geven aan, en onze unieke mogelijkheden te delen.

Dit transformerende wavespell is een uitstekend tijdskader om te focussen op het voltooien van projecten of ze tot een nieuw niveau te brengen.

Blauwe Hand vraagt ons te reflecteren over deze vraag:
Wat is de ware aard van Volbrenging?
In het oude wereldmodel wil dit woord simpelweg zeggen: de dingen gedaan krijgen - niet noodzakelijk met enige aandacht voor de energetische ervaring van het PROCES van voltooiing - of liever gezegd, alleen maar gericht op het eindresultaat.

Deze cyclus van de Blauwe Hand wenkt ons, om ons het perspectief te laten zien dat Voltooiing en Healing niet los van elkaar hoeven te staan, maar eerder verweven zijn; het ene zit gecodeerd binnen het andere. We worden uitgenodigd om WERKELIJKE voltooiing te herdefiniëren volgens deze voorwaarden: ware voltooiing beweegt zich door, en brengt met zich mee, een inherente, intrinsieke healingkracht. Als er geen sprake is van healing, dan is het geen werkelijke volbrenging, en omgekeerd, als het WEL healing is, dan is het zeker een volbrenging.

Deze suggestie zou onze innerlijke "te doen" lijstjes radicaal veranderen!

Laten we ons, gedurende dit wavespell, afstemmen op onze persoonlijke behoefte aan healing, terwijl we ons ook ontvankelijk maken voor de universele behoefte aan healing.

Veel omstandigheden op onze planeet zijn op dit moment zo ver uit balans, dat alle levende wezens grote wonden hebben opgelopen. Laten we daarom, binnen onze persoonlijke praktijken, de intenties van onze handelingen m.b.t. healing zich uitstrekken ten voordele van alle wezens, groot en klein!

Laten we eens vertrouwelijk worden met onszelf, een ruimte beleggen voor healing en onszelf audiëntie geven bij onze ziel.

Laten we een helende stroom bereiken door ACCEPTATIE van de hele batterij aan huidige omstandigheden, zoals die zich binnen ons leven voordoet en ons richten op het omarmen van wat is -- zoals het is.

Vanuit een zachtaardige plaats voor eigenliefde binnenin onszelf, kunnen we verbinding leggen tussen de volgende te nemen stappen, om balans terug te brengen in ons leven.


Een andere les van Manik is het geheugensteuntje van onze eigen handen, die letterlijk HEALING KENNEN; ze belichamen volledig het vermogen om te helen! Laten we onze handen vertrouwen en ze de gelegenheid geven tot het uitzenden van liefdevolle verbinding.

"Blauwe Hand moedigt ons aan onze handen
en de kracht van aanraking te erkennen.
Duizenden werelden van afzondering
verdwijnen in één omhelzing."

 

 

(uit eerdere wavespeller)

 

Met dank aan: EdenSkyTime - skytime@13moon.com