Maan 13 wordt de Kosmische Maan genoemd (altijd correllerend met 27 juni - 24 juli) en het totemdier is de Schildpad. De sleutelwoorden om je op te focussen in deze Kosmische Maan zijn:

Kracht: DOORSTAAN
Actie: TRANSCENDEREN/OVERSTIJGEN
Essentie: AANWEZIGHEID

Richtinggevende Actie: "Hoe kan ik mijn liefde en plezier uitbreiden?"

De Kosmische Maan geeft ons de gelegenheid tot reflectie over alle groei en transformatie die dit jaar heeft gebracht. Dat we het spiraalsgewijs ontvouwen van onze persoonlijke en collectieve reis mogen aanschouwen.

13 vertegenwoordigt de kracht van "magische vlucht" en doet een beroep op onze mogelijkheden om ons begrensde verhalen en concepten over onszelf en de Levensreis te overstijgen.   We worden uitgenodigd tot een Kosmisch perspectief dat de onderlinge verbondenheid en samenhang van het bestaan ziet en waarin alle kleine details deel zijn van de sacrale orde van het Geheel.   Toon 13 nodigt ons uit om aanwezig te zijn in het hier-en-nu en voortdurend onze dwalende gedachten terug te brengen naar waar het om gaat. Mogen we, vanuit deze oriëntatie in de authenticiteit van het moment, elkaar bijstaan in het doorstaan van de uitdagingen van deze wereld en blijven herinneren dat we onderling afhankelijke wezens zijn; gelijkwaardige schepselen van deze Kosmische Aarde.

KOMENDE 5-DAAGSE PURIFICATIE-CYCLUS EN DE DAG BUITEN DE TIJD.

De laatste 5 dagen aan het eind van elk 13-Manenjaar zijn bedoeld als de "Vayeb"; een purificatie-cyclus die plaatsvindt vóór het Nieuwe Jaar. Altijd gedurende 21 - 25 juli, begint de Vayeb op dag 25 van de Kosmische Maan en komt tot een hoogtepunt op de Dag Buiten de Tijd.

De Dag Buiten de Tijd wordt gevierd sinds 1992 en is de centrale vrije dag van de 13-Manenkalender. Deze dag wordt mondiaal erkend als een dag voor gemeenschappelijkheden, sacrale rituelen, gebed, meditatie, festival en artistieke expressie. Het wordt de "Dag Buiten de Tijd" genoemd omdat het, in de 13-Manenkalender, geen dag van de week en geen dag van de maand is. (13 maanden van 28 dagen = 364 dagen, plus de dag buiten de tijd = een jaar van 365 dagen)

De Dag Buiten de Tijd vindt altijd plaats op 25 juli met als intentie en thema zijn o.a.: Vrede Via Cultuur, Tijd is Kunst, Vergeving en even stoppen met de gebruikelijke gang van zaken. Dit is een dag om je te richten op tijdloosheid, harmonie, de vrijheid van leven, vriendelijkheid naar alle leven en liefhebben. De potentie van deze dag word gecreëerd door de wereldwijde aandacht op deze vrije dag. Dus waar je ook bent; of je nou deelneemt aan een gezamenlijke viering of gewoon een moment van stilte neemt om je telepathisch te verbinden met de gesynchroniseerde intentie, met je gewaarzijn kun je je geest verlenen aan de magie van deze dag!

>>> lees meer over de Schildpad (in het Engels)