De 2e Maan van een 13-Manenjaar correspondeert met Toon 2 van de Jaarlijkse Wavespell Spiraal.

Maan 2 - Lunaire Maan (23 Aug - 19 sept) - Totemdier: Schorpioen.

Kracht: POLARISEREN
Actie: STABILISEREN
Essentie: UITDAGING
Richtinggevende Actie: "Wat is mijn uitdaging om te stabiliseren?"

 

--Alle antagonismen zijn aanvullend--   --Alle tegenstellingen vullen elkaar aan--

Vanuit de één komt de twee. Tegengestelde krachten werken samen en houden elkaar in balans binnen een veld van stabiliteit. Zwart en wit, nacht en dag, slecht en goed, werken en spelen. De yin en yang - de schoonheid van verwantschap, vertegenwoordigt de essentiële dans van twee. Alles definieert en wordt gedefinieerd door de tegenpool ervan. Wij worden beschreven en naar voren gehaald door wat we níet zijn. Er wordt gezegd: "Als de vallei gevuld zou worden, zouden de bergen verdwijnen."   Toon 2 helpt ons te zien dat het licht is, wat schaduw creëert. Dat zomer en winter slechts produkten zijn van één kracht, ervaren vanuit contrasterende posities. Dag en nacht zijn facetten van één ronddraaiende aarde!

Gepolariseerde hoedanigheden die we in het dagelijks leven tegenkomen, kunnen dienen als extremen die ons uitdagen. De maan, hoedster van de maanwaan, herinnert ons eraan dat, zoals we haar slechts van één kant tegelijk kunnen zien, we ook beperkt kunnen zijn tot slechts één kant van een waarneembare vergelijking. Als we de inherente eenheid over het hoofd zien van waaruit tegengestelde krachten zijn voortgekomen, wordt polariteit ervaren als dualiteit. Dualiteit oftewel de destructieve illusie van afgescheidenheid, ontkent dat tegenwichten bestaan om elkaar te dienen.

Uitdagingen die zich voordoen als tegenspoed of strijd, kunnen, bekeken vanuit een ander perspectief, de zegeningen dragen van kans en gelegenheid. Toon 2 bemoedigt: Stabiliseer uitdaging door tegenstand te verwelkomen als een katalysator om jouw waarheid te sterken.

Omarm uitdagingen als stimulerende groei voor je ziel!