Eindelijk is dit standaardwerk over de kalender nu ook in het Nederlands te lezen. Alles wat je weten wil over de kalender kun je hierin nalezen. Dit boek is weliswaar gebaseerd op de Yucatec Maya Kalender, maar toch een echte aanrader.

Aluna Joy Yaxk'in is ingewijd in de Mayakalenders door zowel José Argüelles als door verschillende autochtone Maya leraren, waaronder Hunbatz Men. In dit boek geeft ze alle benodigde informatie waarmee de lezer zelf met de cyclische Mayakalender kan gaan werken en Mayahoroscopen kan gaan maken. Ze geeft heldere uitleg over de verschillende cycli, en gedegen - en vaak verbijsterend herkenbare - beschrijvingen van de zonnebeelden en getallen. Met dit boek in de hand kunnen alle relaties ('kin') in kaart worden gebracht. 'Kin' staat echter niet alleen voor menselijke relaties, het houdt verband met -archetypische - energieën, en door met dit boek te werken, worden de energieën van dagen en cycli ook gemakkelijker herkenbaar en wordt het mogelijk er een bewuste relatie mee aan te gaan. Deze energieën vertegenwoordigen 'bouwstoffen' voor de creatie van ons leven, en door ze te leren herkennen, kunnen we er bewust mee gaan samenwerken.


Aluna Joy Yaxk'in wordt wel een moderne mystica en psycho-geografische healer genoemd, maar beschouwt zichzelf als spiritueel archeoloog. Haar werk is beïnvloed door een levenslange communicatie met de Star Elders en door een reeks sjamanistische ervaringen die in kracht toenamen tijdens de vele jaren dat ze door Centraal- en Zuid-Amerika trok. Ze put uit de wijsheid en leringen van verschillende nog levende traditionele wijsheidsbewaarders en de etherische werelden. Ze fungeert als transculturele gids op unieke spirituele pelgrimages.

<< terug naar de boekenlijst