Viering Dag Buiten de Tijd (2012) in Kilder
van 13:00 tot zonsondergang

De plek
Dit jaar zijn we te gast op een bijzondere plek in Kilder, bij Liesbeth Lammers, Kin 151: Blauwe Galactische Aap.
Ze heeft van deze plek een waar paradijsje gemaakt en het is dan ook een geweldige plek voor een gezamenlijke viering van de Dag Buiten de Tijd. Rondom het huis is 3 ha grond met allerlei verschillende plekken om te zitten (ook schommelbanken). Er zijn heel veel bloemen, bomen, struiken, zand/aarde, gras (een genot voor de blote voetjes wat gelijk een aangename massage geeft aan de aarde), bestrating (ideaal voor tekenen met stoepkrijt) en vlakbij is een grote plas. En er is ook een geweldige (grote) vuurplaats, zodat we alle elementen om ons heen hebben.
Ook zijn er verschillende krachtplekken (mede door de aandacht, liefde en enorme kristallen) en er is zelfs een "Elven Banker", een plek om jezelf op te laden!

Kijk hieronder voor wat sfeerplaatjes Er is ook een keuken waar we koffie en thee kunnen maken, met daarnaast een aparte kamer waar we al het meegebrachte eten kunnen stallen tot we (buiten?) gaan eten, want het wordt (zeer!) warm op deze dag. De koele plek onder de bomen (naast de 2 schommels) zal wel favoriet worden :-)

De energie van de dag - bekijk orakel
Deze Dag Buiten de Tijd zal extra krachtig zijn, omdat de Ritmische Spiegel het tweede "clear sign" is op de tombe van Pacal Votan; zijn sterf- of excarnatie-datum. In de Maya Long Count is het 11 Chuen (Aap), de galactische signatuur van José Argüelles/Valum Votan/Closer of the Cycle.
De sleutelwoorden voor de Spiegel zijn Reflecteren/Weerspiegelen, Eindeloosheid en Orde(ning). De Ritmische toon 6 staat voor het Organiseren om iedereen Gelijkwaardig aan elkaar te maken (In Lak'ech!), dingen voor jezelf en/of anderen in balans te brengen. Dit alles in de Hemelwandelaar-wavespell van profetie en ruimte; het is de boodschapper van het licht.

Als je van tevoren je Galactische Signatuur wilt weten, kun je 'm hier berekenen of via een van de andere decoders op deze pagina.

Welkom
Vanaf 13:00 uur is iedereen welkom!
Als je mee wilt doen met de zonsopgang-ceremonie kun je de avond ervoor al komen met je tentje en ben je vóór zonsopgang (5:48 u) welkom. Wij gaan rond 5:30 aan het water zitten. Hierna gaan we ook zelf wakkerworden, koffiedrinken, ontbijten en beginnen met het klaarmaken van de plek voor de dag.

Opening
Om 13:20 openen we met het Gebed van de 7 Galactische Richtingen en we ontsteken het vuur. Indien gewenst doen we een Maya-begroetingsceremonie en vertellen iets over de kalendercodes van de dag.

Spiegels
Omdat het een Spiegeldag is en wij eigenlijk allemaal spiegels voor/van elkaar zijn, vragen we je om een spiegel(tje) mee te nemen en ergens neer te zetten of te hangen. Later neem je deze weer mee terug naar huis (of schenkt het aan de plek). Ondertussen kunnen wij er allemaal van genieten - mooi, sprookjesachtig of juist verrassend of confronterend...

Muziek
Op deze Ritmische dag wordt iedereen uitgenodigd om (akoestische) muziek te maken, dus neem je muziekinstrumentjes mee als je die hebt; djembé, trommel, gitaar, fluit, enz. en allerlei kleine instrumentjes waarmee we onszelf, de natuur in de omgeving, de Aarde en de Kosmos mee in beroering kunnen brengen...

Creatie:
Buiten gaan we een gezamenlijk kunstwerk maken met stoepkrijt: "Hoe ziet jij de Aarde het allerliefst?". Er is ook materiaal om een gezamenlijke collage te maken, of teken je eigen zonnezegel op een T-shirt. Er zijn allerlei (textiel)verfmaterialen en krijtjes beschikbaar en je kunt natuurlijk ook je eigen kleurtjes meenemen. Neem ook een stukje stof, mooie steen of een T-shirt mee om te beschilderen......

Kalenders en agenda's voor het 7 Stormjaar
Marjon van PAN-Holland staat er met Skytime calendars, agenda's, almanacs, stickers..... Helaas is het kalenderboekje nog niet terug van de drukker, maar er is wel een voorbeeld te zien en kan later toegestuurd worden.
N.B. Als je zelf leuke, mooie of handige dingen maakt, kun je die natuurlijk ook meenemen om te laten zien of te inspireren!

RegenboogBrugmeditatie
Rond 15:00 uur doen we gezamenlijk de wereldwijde Regenboogbrugmeditatie. Met van tevoren duidelijke uitleg met plaatjes, zodat je het gemakkelijk kun visualiseren. We verbinden ons met de anderen op de planeet die dit ook doen.

Creatief speelgoed
Ook leuk om aan te denken - je (buiten)speelgoed meenemen, zoals hoepel, diabolo, poi, enz.
En ken je deze nog? We hebben een Twister-spel gekregen!

Eten
Iedereen neemt iets te eten of te drinken mee om te delen met anderen - verrukkelijke overvloed! Dit heet Potluck.
B.v. soep (kan evt. ter plekke worden bereid of opgewarmd), salades, quiche, (gedroogd) fruit, noten, tapenades/smeersels, Turks brood, rauwkost met dipsaus, etc. etc... Suggestie: maak iets dat je zelf lekker vind! Houd er rekening mee dat de meeste mensen geen vlees of andere dieren eten. Wij zorgen voor koffie, thee en gefilterd water, granaatappelsiroop voor de kids en verse ananas.

Vuurceremonie
De jaarlijkse verbranding van de Sterrenbundels en kalenders van dit 6 Tovenaarjaar; breng ook je Gregoriaanse kalenders of wat dan ook mee die je wilt verbranden. Maak een briefje met de dingen die jij graag getransformeerd of verteerd ziet door het vuur. Aan de andere kant van het briefje zet je je wens(en) voor het nieuwe jaar, dat in rook aan het universum wordt aangeboden!
N.B. Het voedsel van vuur is hout en er ligt ook wel wat, maar toch fijn als je wat (droog) hout kunt meenemen! Misschien heeft iemand nog een blok(je) liggen of wil van z'n gedroogde eucalyptusblad af?
Iedereen een stuk hout, samen een vuur!

Waterceremonie
Wereldwijde dankzegging en Ho'oponopono voor het water. Download hier het Engelstalige bericht van Dr. Masaru Emoto.

Vergeving
Dit is ook een dag voor Universele Vergeving. Niet alleen in je eigen leefkring, maar we kunnen hierbij ook denken aan de geld- en machtshebbers en andere instituten waarachter mensen zitten, die anderen overheersen en onderdrukken. Wat zij vooral nodig hebben is niet onze boosheid, maar vergeving en liefde omdat ze zelf niet goed weten wat dat is en hoe je compassie met een ander kunt hebben. Pas als een mens deze gevoelens en ervaring kent, kan 'ie dit ook gaan leven, praktiseren en doorgeven aan anderen.

Entree
Deze dag is in principe gratis, maar omdat de plek, stroom en allerlei spullekes toch geld kosten, graag een donatie wat het je waard is. Voorgestelde donatie: €13 - gaat allemaal naar de gastplek.
Ontvangst vanaf 13:00 uur en tegen zonsondergang gaan we samen opruimen en afsluiten. De tuin biedt ruimschoots plaats aan 50-70 mensen. Je bent van harte welkom! We kijken er naar uit om je (weer) te ontmoeten! Kinderen zijn welkom, honden liever niet (dus geheel eigen verantwoordelijkheid). Op het terrein ook geen drugs of alcohol, tenzij na de afsluiting.

Dresscode
De kleur van de dag is dan wel wit, maar je kunt ook denken aan de kleur van je eigen signatuur of regenboogkleuren of net waar je die dag zin in hebt; eenheid bestaat uit alle kleuren!

Aanmelden
Laten weten dat je komt, is wel fijn, maar niet per sé nodig.
En wellicht ken, weet of kun jij ook iets dat je wilt laten zien, doen of delen met anderen?

Route
Het adres is Braamtseweg 13, 7035 CT Kilder. Hier vindt je de routebeschrijving van Google Maps. Je ziet daar al, dat de boerderij niet aan de weg ligt, maar daar de oprijlaan begint. We zullen er een regenboogvlag plaatsen, zodat de boerderij makkelijker te vinden is. Met openbaar vervoer minder handig te bereiken, maar je kunt een taxi nemen vanaf treinstation Wehl. In hoge nood kun je met Liesbeth bellen, die je dan kan komen halen. Dus fijn als je met iemand kunt meerijden!

Contact
Mail: info@PAN-Holland.nl
Tel: 040-2113969 (tot de avond ervoor, ± 18:00 uur, daarna ga ik al naar Kilder)
Telefoon op de dag zelf alleen mobiel: Marjon 06-17448589 en Liesbeth 06-18516705

 

Laatste update was op 13.28 (24 juli 2013)