Body in resonance helpt je om snel en effectief energie op te doen, doordat het elektromagnetische veld om je lichaam wordt hersteld. Dit veld - dat wordt opgewekt door de elektrische activiteiten van het lichaam - is bij veel mensen beschadigd door langdurig contact met elektromagnetische straling. Ook mentale of zintuigelijke overbelasting tasten dit energetisch lichaam aan. Met name de invloed van het lichtnet, mobiele telefoons, computers en gebouwen van gewapend beton is groot.

Wanneer het elektromagnetisch veld om ons lichaam verstoord raakt, resulteert dit in spanning, irritatie, concentratieverlies, onrustige gedachten, slaapproblemen, afwezig zijn en een scala aan fysieke klachten. Langdurige overbelasting leidt tot obsessief en verslavend gedrag of houdt dit in stand.

De beste remedie tegen deze overbelasting is de genezende werking van de vrije natuur op te zoeken, waar je buiten het bereik van kunstmatige elektromagnetische trillingen en andere vormen van overprikkeling bent.
Body in resonance is ontwikkeld voor mensen die hier niet altijd toe in staat zijn. De cd bestaat uit frequenties die resoneren met botten en organen. Deze frequenties brengen je gewaarzijn terug naar je gehele lichaam, waardoor het zelfgenezend vermogen wordt versterkt. Om de nadelige gevolgen van de 'elektrosmog' van het lichtnet te reduceren, zijn er licht variërende trillingen in verweven die het lichtnet moduleren. Weer andere klanken stimuleren de hersenen om met een ontspannen, gelijkmatig verdeelde aandacht voor jezelf en je omgeving te functioneren.

Wanneer deze cd wordt gebruikt in ruimten waar meerdere mensen aanwezig zijn, ontstaat in korte tijd een harmonieuze atmosfeer van samenzijn en ontvankelijkheid. Je kunt de cd de gehele dag op de achtergrond draaien, waardoor er een aangenaam klanktapijt ontstaat dat huiskamers, wachtkamers of praktijkruimten tot helende plekken maakt.   

>> Ervaringen

(Tekst achterzijde CD, door Tijn Touber)

Iebele Abel, 2006
CD, speelduur 34 minuten
ISBN 90-808940-1-X

Ervaringen

We hebben van verschillende mensen reakties ontvangen op Body in resonance. Veel mensen gebruiken de CD tijdens hun meditaties. Ook wordt de CD gebruikt vlak na het werk, om effectief te ontspannen.

Het komt voor dat de CD aanvankelijk op een te hoog volume wordt afgespeeld. Wanneer het volume te hoog is, zijn de klanken op de CD erg doordringend. De meeste mensen kiezen er voor de CD op een laag volume, op de achtergrond af te spelen. Dit is ook het volume waarvoor Body in Resonance ontworpen is. Voor de meeste toepassingen, in de huiskamer, praktijk of wachtkamer is een volume waarop het geluid nog net hoorbaar is, het meest effectief. Er zijn echter mensen die het geluid op de CD als muziek ervaren, en het daarom luider afspelen.

Wat opvalt aan de reacties is dat een aantal mensen de eerste keer moeite hebben met het beluisteren van de CD. Zij ervaren lichamelijke weerstand bij de eerste keer dat zij de CD afspelen. Na een tweede (of soms derde of vierde) keer luisteren wordt de CD juist als aangenaam of helend ervaren. Wanneer je dus bij de eerste keer luisteren "niet tegen het geluid kan", probeer dan later de CD weer eens af te spelen. Waarschijnlijk geeft de CD dan juist een aangename ervaring.